Better Health Event, mijn eerste lezing en de goodiebag

6 en 7 oktober vond het Better Health Event plaats in de Rai in Amsterdam. Een event dat geheel in het teken stond van natuurlijke gezondheid. Op 6 oktober hield ik een ‘blogger talk’. Waarover? Over havermout natuurlijk! In mijn talk ‘Eerste hulp bij havermout’ vertelde ik alles over havermout. Vandaag blik ik even terug op deze leuke dag en deel ik wat van de leuke items uit de goodiebag met jullie. 

Eerste hulp bij havermout

Om kwart voor 11 stond mijn lezing al op de planning, dus ik nam al vroeg de trein richting Amsterdam met mijn foodie friend Manon van Healthyfoodie Manon. Mijn lezing gaf ik de toepasselijke naam ‘Eerste hulp bij havermout’. Ik hoor namelijk nog zo vaak om me heen dat mensen een keer havermout met water in de magnetron gepleurd hebben en dan oordelen dat havermout ‘niet te eten’ is. Tja, dat is natuurlijk ook niet te eten! Havermout moet je liefde geven in de vorm van (plantaardige) melk, kruiden, specerijen, fruit of zelfs groente! Je moet het lekker maken! In mijn lezing heb ik verteld wat haver precies is, hoe haver wordt verwrekt en hoe je thuis het lekkerste havermoutje maakt. Ik kreeg enorm leuke reacties uit de zaal. Erg leuk!

Better Health Event

Na mijn havermout verhaal ben ik rustig over het event gelopen. Er stonden heel veel stands die iets te maken hadden met gezondheid. Van healthy snacks en lekkere ontbijtproducten tot mini trampolines en bergen kookboeken. No worries, ik heb me ingehouden, ik heb ‘maar’ twee kookboeken gekocht! Oke, en ik kwam Marike van Oh My Pie tegen, en kreeg ook nog even haar nieuwe boek ‘Bakken zonder tarwe’ mee naar huis. Super lief! Binnenkort vertel ik je wat meer over haar boek, want ik ben nu al fan!

Naast alle stands waren er verschillende lezingen en workshops op het event. Ik heb helaas geen lezing mee kunnen pakken omdat ik alweer op tijd terug naar Tilburg moest reizen. Voordat ik weer naar het zuiden vertrok, ontving ik nog wel een enorme goodiebag met producten van de verschillende stands die op het event te vinden waren. Een paar van mijn favorites laat ik jullie natuurlijk even zien.

Energy dot

better health event Energy Dot

Als fulltime foodie, foodblogger én student zit ik zo ongeveer de hele dag achter mijn laptop. Als ik die dan even dichtklap voor een wandelingetje of rondje hardlopen in het bos heb ik mijn telefoon met muziek in mijn broekzak. Nu hoor je regelmatig dat de straling van alle elektronica om ons heen niet goed voor onze gezondheid is. Volgens mij is het nog niet wetenschappelijk bewezen dat elektromagnetische straling slecht voor je is, maar toch probeer ik me er bewust van te zijn. Zo slaap ik nooit met mijn telefoon in mijn bed, die ligt helemaal aan de andere kant van de kamer op mijn tafel. Op het Better Health Event kwam ik in contact met het bedrijf Energy Dots. Energy Dots zijn kleine stickertjes die je op elektronische apparaten zoals je telefoon plakt en die je eentje bij jezelf draagt. Ze zouden je kunnen beschermen tegen de straling van die apparaten waardoor je meer energie krijgt, je minder gestresst bent of je beter kunt slapen. Ik kreeg een setje Energy Dots mee naar huis en plakte er eentje op mijn telefoon. De andere plakte ik onder mijn horloge die ik elke dag om heb. Ik kan niet zeggen dat ik werkelijk verschillen ervaar, maar wie weet doet het toch iets met me. En zo niet, tja, dan geldt het gezegde ‘baat het niet dan schaadt het niet’ hier wel volgens mij.

Hazelnoot cacao drink van Rude Health

better health event rude health

Ik maak mijn havermoutjes eigenlijk altijd met plantaardige melk. Waarom? Omdat ik al genoeg zuivel eet in de vorm van een bak kwark in de avond én vooral omdat ik de meeste plantaardige melk soorten lekkerder vind dan koeien melk. Mijn favoriet was eigenlijk altijd havermelk. Die melk is lekker zoet, heerlijk in je ontbijt! In de goodiebag van het Better Health Event zal de Hazelnoot Cacao Drink van Rude Health. Man, wat is die lekker! En dat met maar een paar ingrediënten: water, rijst, hazelnoten, cacao en zeezout! Ik ben fan hoor Rude Health. Wel een beetje jammer dat mijn pak nu leeg is, want je kunt de Rude Health melk (nog) niet in de supermarkt vinden. Mocht je in Amsterdam wonen, bij de Marqt zijn ze wel te koop!

Miss Havermout coconut bowl van Lets Plant Ahead

Better health event coconut bowl

Ik wilde al heel lang een ‘coconut bowl’. Niet omdat dat nou zo enorm praktisch is, maar gewoon omdat het mega ‘instagramable’ is. Op het event kwam ik Lets Plant Ahead tegen. Een standje vol mooie coconut bowls en bamboe rietjes. Bij Lets Plant Ahead kun je je bowl personaliseren, dus ik liet mijn Miss Havermout logo op de bowl laseren. Super gaaf! Dat werd gewoon gedaan waar ik bij stond. Het resultaat vind ik zo mooi, die ga je zeker nog vaak voorbij zien komen op mijn foodfoto’s. (oh ja, deze bowl kocht ik gewoon zelf, in de goodiebag zat nog wel een leuke goodie van Lets Plant Ahead, een mooi bamboe rietje)

Flaska water fles

Better health event flaska water fles

Tot slot deze mooie waterfles van Flaska. Ik gebruik zelf al jaren een herbruikbare waterfles van Mepal. Voor die tijd vulde ik mijn Spa flesje dag in dag uit opnieuw met water uit de kraan. Tot ik hoorde dat dat niet zo gezond is. In plastic producten zit BPA, een chemische stof die in grote concentraties schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Volgens het Voedingscentrum is de concentratie waaraan wij in het dagelijks leven worden blootgesteld zo laag is dat de gezondheidsrisico’s te verwaarlozen zijn. Gelukkig! Maar toch heb ik mijn Spa flesjes de deur uit gedaan. De herbruikbare flessen van Flaska zijn gemaakt van glas.  Dit is een duurzaam materiaal, maar ik dacht meteen aan mijn onhandige acties. Ik zou zo’n fles binnen de kortste keren kapot laten vallen en dat is dan weer net niet zo duurzaam. De flessen van Flaska zijn echter zo vormgegeven dat ze wel tegen een stootje kunnen. Dat kan ik inmiddels bevestigen, want de mijne is al een keer van de tafel gedonderd.

Maar dat is niet alles, de flessen van Flaska hebben nog een laatste bijzondere eigenschap: ze kunnen de structuur van het water veranderen. Dit is een ingewikkeld verhaal, maar op de site van Flaska wordt het zo uitgelegd: “Met de Flaska fles wordt de vibrationele structuur van water dichter bij de structuur van bronwater gebracht oftewel water in zijn natuurlijke omgeving en dit wordt waterstructurering genoemd. Met behulp van het TPS procedé (Techniek voor het Programmeren van Silicium) wordt een vibrationeel programma, bestaande uit verschillende soorten informatie vanuit de natuur, aan het glas meegegeven.” Meer hierover kun je lezen via deze link. Zelf ben ik altijd een beetje sceptisch over dit soort verhalen. Er is namelijk geen kei hard wetenschappelijk bewijs dat de structuur van water op deze manier veranderd kan worden. Toch geloof ik ook dat er nog honderden andere dingen zijn die de wetenschap (nog) niet kan verklaren. Dus wie weet is dit er daar eentje van. Who knows? Ik vind mijn nieuwe waterfles in ieder geval super mooi en als hij dan ook nog eens deze ‘magische superpowers’ blijkt te hebben is dat alleen maar mooi meegenomen. Zo niet, ja, dan niet…

 

Zo. Dat was ‘m. Mijn eerste echte lezing. Wie weet wat er nog gaat volgen. Misschien moet ik van ‘Eerste hulp bij Havermout’ ook een vaste rubriek maken op mijn blog waarin ik elke maand wat meer vertel over haver. Lijkt jullie dat wat? Let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *