Geluksfactor 10 update

Vier weken gelden startte ik aan het Geluksfactor 10 personal coachings traject van Foodie-ness. Vier weken lang aan de slag met gezond eten, lekker bewegen en bewust aan de slag gaan met je mentale gezondheid. Het boek Geluksfactor 10 had ik al in de kast staan. Dat staat vol met lekkere recepten, dus ik durfde het wel aan. De vier weken zijn inmiddels weer voorbij, dus tijd om de balans op te maken. Hoe staat het met die geluksfactor van mij?

review Geluksfactor 10

Geluksfactor 10

Het Geluksfactor 10 Personal Coachings programma bestaat uit een vier weken schema voor voeding en sport. Daarnaast krijg je oefeningen om aan de slag te gaan met je mentale gezondheid. Qua opzet lijkt dit dus best op het Geluksfactor 10 boek. Wat zijn de verschillen? Het personal coachings programma wordt afgestemd op jou wensen en behoeften. Voorafgaand aan het programma vul je een (online) formulier in waarmee je informatie over jezelf geeft, denk aan gegevens zoals lengte, gewicht, sporten die je doet, het aantal keer per week dat je sport. Ook mag aangeven of je een voedingsschema met vlees en vis wilt of dat je liever vegetarisch eet en of je liever drie grote maaltijden per dag eet of drie maaltijden met wat kleine tussendoortjes. Natuurlijk geef jij ook aan wat je doel is met het programma. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afvallen of juist aankomen in spiermassa. Op basis van al deze informatie wordt jouw persoonlijke Geluksfactor 10 programma samengesteld. Mocht je tussendoor nog vragen hebben, dan kun je altijd mailen.

Schop onder m’n kont

Waarom ik het Geluksfactor 10 coachings programma wilde proberen? Ik had behoefte aan wat structuur. Soms zit ik qua gezond eten en lekker bewegen even in een dipje. Dan lig ik het liefste de hele dag op de bank en eet ik alles wat los en vast zit. Echt gelukkig word ik daar niet van. Na een tijdje ga ik me behoorlijk sloom voelen. Ik weet dat ik van een bord vol groente, een fijne avondwandeling of een paar baantjes in het zwembad veel meer energie krijg dan van een middagje Netflixen. Maar soms heb ik even een schop onder m’n kont nodig om m’n sportschoenen aan te trekken en in beweging te komen. Het Geluksfactor 10 programma was de afgelopen weken dus mijn persoonlijks schop onder de kont. Benieuwd of dat werkte? Laten we dat eens even gaan bekijken.

Week 1

Natuurlijk begon ik in week 1 vol goede moed aan het programma. Ik bestelde een berg gezonde boodschappen via Picnic (don’t judge me, ik ben een foodie, maar van sjouwen met boodschappentassen wordt niemand blij, dus die leuke Picnic karretjes staan voortaan wekelijks voor mijn deur) en plande wat sportsessies in. Eerlijk? Week 1 ging van een leien dakje. Ik vond het eten echt heel lekker en van het sporten werd ik zowaar gewoon vrolijk. Natuurlijk heb ik hier en daar wel wat maaltijden verwisseld, soms een extra snack genomen en ben ik flexibel met het programma om gegaan. Ik denk dat je dat ook vooral gewoon moet doen.

Review Geluksfactor 10
Een van mijn favoriete recepten uit week 1: de smoothie bowl!

Week 2

Week twee begon met een ‘reünie’ met mijn oud huisgenootjes uit het studentenhuis waar ik nog steeds woon (nóg wel, want binnenkort verhuis ik eindelijk naar mijn eigen studio). Op het menu stonden tafelfrietjes. Tja, je snapt vast wel dat ik daarvoor mijn Geluksfactor 10 maaltijd even links liet liggen. Dinsdag stond er weer iets lekkers op de planning: een picknick met vriendinnen. Iedereen nam iets lekkers mee: vegan brownies, pancakes en brood met hummus. Zelf maakte ik wraps. Ook daar heb ik heerlijk van genoten. Geen probleem, dat moet kunnen vind ik. Wat ik wel jammer vond is dat ik de rest van de week veel moeite had om weer ‘back to normal’ te gaan. Ik bleef trek houden en er zijn die week iets meer pakken rijstwafels en pindakaas doorheen gevolgen dan ik zou willen (mijn guilty pleasure: rijstwafels dippen in de pot pindakaas). Het sporten ging wel lekker! Ik heb drie lessen club power gedaan in de tweede week en dat heb ik geweten ook! Daar heb ik een paar dagen behoorlijke spierpijn gehad!

Deze week kreeg ik de opdracht mee om ’s avonds geen tv meer te kijken. Nu houd ik echt van hersenloos tv kijken, maar ik sprak met mezelf af om minimaal een uur voor het slapen geen tv meer te kijken. En dat is me aardig gelukt. In de plaats daarvan ben ik een avondje bij een vriendin gaan bijkletsen, heb ik een boek gelezen, maakte ik wandelingetjes door de stad met een luisterboek op en schreef ik in mijn dagboek. Ik moet zeggen dat ik dat wel erg fijn vond.

Week 3

In week 2 raakte ik mijn Geluksfactor 10 op het gebied van het eten een beetje kwijt. Geen drama natuurlijk, maar ik voel met toch altijd net iets fitter zònder repen chocolade, bakken ijs of koekjes. Daarom was ik in week 3 weer gemotiveerd om beter op mijn eten te letten.
Ik volgde grotendeels het voedingsschema van week drie, maar hier en daar paste ik wat dingen aan omdat ik toevallig bepaalde ingrediënten in huis had of omdat ik ergens veel trek in had. Qua voeding ging het eigenlijk wel goed. Ook het sporten ging, net als in week 2 lekker! Ik deed twee lessen club power, wandelde ’s avonds en ik had een windsurf wedstrijd op zondag bij de windsurf vereniging waar ik lid van ben.

Ook de mentale opdracht heb ik deze week weer uitgevoerd. Die stond deze week in het teken van minimalisme, kortom, de opdracht was om op te ruimen. Dat kwam bij mij mooi uit, want binnenkort ga ik verhuizen. Ik vond het dus wel een goed idee om alvast een hoop spullen naar de kringloopwinkel te brengen, dat scheelt straks weer werk met het overhuizen. Mijn kamertje is nu weer helemaal netjes en ik moet toegeven, zo’n opgeruimde kamer geeft inderdaad meer rust in mijn hoofd.

Review Geluksfactor 10
Deze lunch met desembrood en omelet was ook erg lekker

Week 4

Ik moet bekennen dat ik in deze laatste week van het Geluksfactor 10 ik de maaltijden uit het voedingsschema niet meer helemaal gevolgd heb. Ik had het gevoel dat ik mijn ‘healthy flow’ weer gevonden had en daardoor lukt het me prima om zelf gezonde maaltijden op tafel te zetten. Dat is dus eigenlijk alleen maar positief, want dat is precies wat ik uit dit programma wilde halen. Ik ontbeet met mijn nieuwe favoriete ontbijt: een cottage cheese kwark ontbijtje en in de avond maakte ik vaak aardappeltjes, groente en een vega vleesvervanger uit de airfryer. Ook het sporten lukte inmiddels op eigen houtje. Ik deed een lesje club power, zumba en ging deze week drie keer suppen bij de surfclub.

Eindoordeel

+ De recepten uit het Geluksfactor 10 programma zijn gemakkelijk te maken en erg lekker.
+ Team Foodie-ness staat voor je klaar voor vragen of tips.
+ Het programma wordt afgestemd op jouw wensen en behoeften.
+ Goed dat er ook aandacht is voor je mentale gezondheid.

– Het kost wat meer tijd om boodschappenlijstjes te maken en boodschappen te doen. Tipje voor team Foodie-ness, misschien kunnen er boodschappenlijstjes toegevoegd worden aan het programma?
– De uitgeschreven yoga workouts vond ik lastig te volgen, daarom koos ik gewoon een yoga workout op Youtube uit.

Het Geluksfactor 10 programma gaf mij net het steuntje in de rug om mijn gezonde levensstijl weer op te pakken en daar ben ik erg blij mee. Als jij twijfelt of dit programma iets voor jou is, zou ik je aanraden eerst het boek Geluksfactor 10 eens te proberen. Dit boek is in de hoofdlijnen hetzelfde als het programma, maar het is niet gepersonaliseerd. Als je merkt dat de werkwijze van Foodie-ness past bij jou, dan kan ik je zeker aanraden het programma te proberen. Hier vind je meer informatie over het programma.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met de Foodie-ness. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *