Het havermoutje van… Kim van Green Gypsy spices

Het is weer tijd voor een nieuwe ‘Het havermoutje van…’. De rubriek waarin ik mede-bloggers en instagrammers vraag naar hun ontbijtrituelen en favoriete havermoutjes. Vandaag vertelt Kim, de oprichtster van Green Gypsy Spices alles over haarzelf, haar kruidenmixen én ze deelt het recept voor haar favoriete havermoutje. 

Het havermoutje van Kim van Green Gypsy Spices

Goedemorgen Kim. Ik denk dat de meeste lezers je kennen van Green Gypsy Spices, maar wil je je even voorstellen voor de mensen die daar nog nooit van gehoord hebben.

Hi! Ik ben Kim, van Green Gypsy Spices. Ooit was Green Gypsy begonnen als blog (https://greengypsyspices.com/blog/) waar ik recepten op plaatste. In die tijd had ik ook samen met mijn moeder en tante een kruidenfabriek, die ooit van mijn opa was geweest. We verkochten aan veel grote bedrijven en we deden veel voor de industrieën, maar we stonden er niet achter hoeveel zout en toevoegingen er gebruikt worden in de markt.

We hebben toen de fabriek verkocht en zijn een kruidenbedrijf gestart voor consumenten in kleine cadeauverpakkingen, 100% puur, zonder toevoegingen en e-stoffen en met weinig zout. Iets waar we wel achter stonden dus. We hebben het Green Gypsy Spices ( https://www.greengypsyspices.com/) genoemd, omdat we met de blog tóch al op de weg van puur eten zaten.

Eigenlijk ben ik nu dagelijks voor Green Gypsy bezig om recepten te maken, fotografeer ik voor de website, werk ik samen met andere blogs zoals Miss Havermout en natuurlijk gaat er tijd zitten in pakketjes inpakken en nieuwe kruiden ontwikkelen.

Het havermoutje van Kim van Green Gypsy Spices
De kruiden van Green Gypsy Spices. Ik vind de potjes zo vrolijk staan in de kast!

Ben je net als ik gek op havermout? Of vind jij zo’n bakje pap verschrikkelijk?

Ik houd van havermout! Ik eet het als ontbijt omdat dat echt makkelijk is. Ik probeer wel zoveel mogelijk af te wisselen, dus soms bananenbrood, chiapudding, een smoothiebowl, een ontbijt bowl met sla en ei, wat dan ook.

Verder bak ik heel graag met havermout, omdat het goede bakeigenschappen heeft. Ik gebruik ook vaak speltmeel, maar om af te wisselen maal ik de havermout fijn en gebruik ik dat. Of ik laat een deel van de havermout heel voor een bite. Boekweit of wat dan ook is ook lekker (en goed), maar vind ik zelf iets lastiger, omdat het makkelijk inzakt of te zwaar wordt. Ik ben het type dat snel iets in de keukenmachine moet gooien en dat het verder niet teveel tijd mag kosten.

Yes! Nog meer havermout fans! Wat is jouw favoriete recept met havermout?

Ik vind pumpkin spice granola altijd heel erg lekker en gemakkelijk. Dat receptje kun je onderaan de pagina terugvinden.

Het havermoutje van Kim van Green Gypsy Spices
Kim’s Pumpkin Spice Granola. Check het recept onderaan de pagina.

Heb jij een vaste ontbijt routine of doe je elke ochtend maar wat?

Nee, mijn ontbijtje is elke dag anders. Omdat ik vaak thuis begin met werken kan ik wel yoghurt met fruit en granola maken bijvoorbeeld en dat achter mijn laptop eten, maar soms moet ik ook snel weg en, hoewel ik weet dat dat niet het beste is, eet ik een boterham pindakaas in de auto.

En in het weekend? Hoe ziet jouw perfecte lazy sunday ontbijtje eruit?

Wafels of pancakes met fruit! Of een broodje ei met bacon en alles, als ik het laat heb gemaakt de avond ervoor 😉

Nog twee heerlijke receptjes van Kim. Al haar recepten vind je op haar blog.

Mijn favoriete ingrediënt is havermout, welk ingrediënt is in jouw keuken onmisbaar?

Hahaha, mijn kruidenmixen natuurlijk! Misschien te flauw dit, maar ik gebruik het echt over alles: ik strooi het over een eitje, in pancakes, in een simpele soep, wat dan ook. Het voordeel van kruiden vind ik dat je geen vette sausjes nodig hebt omdat de smaak al in de kruiden zit, of je kunt gewoon een sausje maken van kwark of kokosyoghurt bijvoorbeeld.

Nee echt, ik gebruik eigenlijk nooit pakjes en zakjes en kant-en-klare dingen, omdat ik het ook gewoon echt niet meer lekker vind, maar ik denk dat dit voor meer mensen geldt tegenwoordig, zeker als je veel met voeding bezig bent. Ik denk dat dat een kwestie van gewenning is.

Ik denk trouwens dat mijn andere favoriete ingrediënt trouwens de laatste tijd kokosyoghurt is (daarover gesproken). Ik maak er sausjes van voor bijvoorbeeld bij de garnalen, ik maak er dingen romig mee waar je vroeger crème fraîche gebruikt zou hebben of ik gebruik het in bijvoorbeeld bananenbrood om het smeuïg te maken.

Je kunt natuurlijk ook kwark of yoghurt gebruiken, maar ik vind de smaak van de kokosyoghurt lekker!

Thanks voor het delen van jouw keukengeheimen Kim! Wil je meer zien van Kim en haar kruidenmixen, volg haar dan zeker even op Instagram @greengypsyspices of check haar site Green Gypsy Spices.


Kim’s Pumpkin Spice Granola

Ingrediënten

– een hand pompoenblokjes (vers of uit de diepvries)
– een scheutje olijfolie
– 1 eetlepel honing
– 2 theelepels Pumpkin Spice kruidenmix
– 200 gram havermout
– 50 gram noten of zaden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Verdeel een hand pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Verdeel wat olijfolie over de pompoen en zet deze een kwartier in de oven.

Doe de pompoen samen met de honing en de Pumpkin Spice mix in een blender en mix alles tot een egale massa. Kneed het pompoenmengsel door de havermout en noten of zaden. Draai de oven terug naar 170 graden. Verdeel het granola mengsel over de bakplaat met bakpapier en bak de Pumpkin Spice granola 35 minuten goudbruin en crispy. Vergeet niet af en toe te roeren.

Het havermoutje van Kim van Green Gypsy Spices

 

Meer ochtendrituelen en ontbijtverhalen van mijn mede-bloggers en Instagrammers lezen? Check hier de andere ‘Het havermoutje van…’ verhalen.

Eén gedachte over “Het havermoutje van… Kim van Green Gypsy spices

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *