Aanschuiven bij: Mr. Morris

Als ik naar het station in Tilburg wandel, loop ik altijd door de Nieuwlandstraat. Als je het mij vraagt, een van de leukste straatjes van Tilburg met een aantal leuke hotspots zoals TIEN, Locals en het biocafe van De Pleiade. Sinds kort is de Nieuwlandstraat weer een hotspot rijker: Mr. Morris. Samen met wat andere Tilburgse en Eindhovense foodies mocht ik er de kaart komen proeven. 

Voor de Eindhovenaren onder ons is Mr. Morris niet nieuw, daar zit namelijk al een tijdje een vestiging tussen het station en het winkelcentrum in. Nu komt Mr. Morris ook Tilburg voorzien van gezonde juices en lekkere broodjes.

Met Healthyfoodie Manon en de andere Eindhovense foodies werd ik ontvangen door Steef, Mr. Morris himself. Hij vond het een goed idee om de avond te beginnen met een gembershotje. Oef… Heftig dacht ik, maar het viel mee. Het gembershotje bevatte appel, gember en citroen. Het was scherp, maar door de appel viel het allemaal wel mee en vond ik het eigenlijk heel erg lekker.

Onder het genot van ons gembershotje vertelde Steef wat meer over zijn zaak. Bij Mr. Morris maken ze alles vers. Achter de bar staat een grote koeling met allemaal verse fruit en groenten die in de juices gebruikt worden. Ook de broodjes worden vers belegd en de ingrediënten daarvoor worden zo veel mogelijk zelf gemaakt, zoals de famous Mr. Morris pesto en de tonijnsalade.

Nu vraag je je natuurlijk af waar die naam ‘Mr. Morris’ vandaan komt. Wij vroegen ons dat ook af. Je verwacht misschien een stoer verhaal over een lange roadtrip door Amerika waarbij Steef strandde met zijn auto en juist op dat moment ene Mr. Morris voorbij reed die hem een lift naar de stad gaf, waarna Steef besloot zijn zaak naar hem te vernoemen. Nou, ik moet je teleurstellen, dat is niet het geval. Mr. Morris was gewoon een naam die voor iedereen, ook de internationale gasten, gemakkelijk uit te spreken is. Ik moet zeggen, het klinkt inderdaad wel lekker en in combinatie met dat logo kun je er zelf altijd nog een episch verhaal bij bedenken.

Na ons shotje mochten we uit de enorme kaart een juice kiezen. Ik ging voor de ‘girls love’ met appel, framboos en passievrucht. Voor de liefhebbers van een wat groener sapje was er ook voldoende keuze. Mr. Morris heeft namelijk een aparte kaar met alleen maar groente sappen. En mocht je nu geen genoeg kunnen krijgen van al die juices, je kunt bij Mr. Morris ook een juice detox kopen van 3, 5 of 7 dagen. Dat gaat voor mij toch net een stap te ver. Een lekker sapje op zijn tijd vind ik heerlijk, maar mijn havermoutje in de ochtend kan ik echt niet missen.

Voor een lunch kun je ook bij Mr. Morris terecht. Er is keuze uit verschillende broodjes. Omdat wij natuurlijk alles wilden proeven, kregen we alle broodjes in stukjes. Hier zie je de ‘What the chicken’ met onder andere kip, avocado en de homemade pesto van Mr. Morris, de ‘Mr. Morris sandiwich’ met serranoham en de ‘tuna’ met zelfgemaakte tonijnsalade en avocado.

Toen er ons aan het einde van de avond gevraagd werd of we nog een koffietje met iets lekkers wilden, antwoordden we natuurlijk volmondig ‘JA’. Aangezien het al avond was, besloot ik de koffie even over te slaan en koos ik voor een gemberthee. Natuurlijk sloeg ik de toetjes niet over. We proefden de vegan brownie, de cheesecake en de witte chocolade pecan blondie. Ze waren alle drie zo heerlijk ‘dense’ en ‘fudgey’, stiekem was het maar goed dat ze allemaal in mini stukjes gesneden waren, want heel veel meer had ik ook niet op gekund.

Ik ga zeker nog eens op bezoek bij Mr. Morris. Je kunt er lekker zitten, zowel binnen als buiten, dus ik voeg deze hotspot toe aan mijn lijstje ‘studieplekken buiten de deur’. Er is nóg geen WiFi, maar daar wordt aan gewerkt. Tot die tijd zou ik gewoon lekker een boekje meenemen en genieten van een gezond sapje.

0 gedachten over “Aanschuiven bij: Mr. Morris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *