Brabants Bloggers Breakfast

Elke keer als ik weer door Amsterdam wandel denk ik ‘Damn, waarom woon ik hier niet’? Op elke straathoek vind je een leuke koffiezaak of exotische groentenwinkel. Maar na een dag in die grote stad ben ik altijd weer blij als ik in de trein terug naar Tilburg stap. Want weet je, het is misschien geen Amsterdam, Den Haag of Utrecht, maar Brabant heeft ook een hoop te bieden! Ook op culinair gebied, want Brabant is dit jaar namelijk de European Region of Gastronomy. Om dat te ervaren was ik vandaag bij het Brabants Bloggers Breakfast.

Het Brabants Bloggers Breakfast vond plaats in de Leerfabriek in Oisterwijk bij Sundaymorning EKWC. Sowieso is de Leerfabriek een super mooie locatie om een keertje te bezoeken. Vergeet dan ook niet even een bezoekje te brengen aan de bakkerij van Robert van Beckhoven, want die is daar ook gevestigd.

Bij binnenkomst zagen we een prachtig gedekte tafel. Nee, niet zo eentje met gestreken tafellinnen en vijf rijen bestek, maar een prachtige ontbijttafel op z’n Brabants met een mooi grasmatje. Ook lagen er super mooie koekjes van Droomkoekjes. Zo mooi, ze lijken wel op dat speelgoed eten dat ik vroeger in mijn mini keukentje had.

Gang 1 was een heerlijke vegan kaascroissant (zonder kaas natuurlijk) van Bakkerij van Planten, een vegan bakkerij uit Tilburg. Hier kun je terecht voor allerlei plantaardige taarten en gebakjes. Maar ook voor vegan kaascroissants dus. Daarna kregen we een ontbijt tasje van Faim, gevuld met nóg een croissant, een broodje, jammetjes en kaasjes (inclusief een truffel kaasje, love it!). Faim is een winkel uit Breda. Zij zijn het zusje van Boerschappen, je weet wel, die organisatie die pakketten met heerlijke producten van lokale boeren verkoopt.

Ik moet bekennen dat ik niet dat hele bordje heb leeg gegeten. We werden namelijk al gewaarschuwd, er zou een hoop lekkers komen, dus we moesten wat ruimte in onze buik sparen. Dat heb ik dus gedaan en ik heb de croissant en kaasjes lekker mee naar huis genomen.

En gelukkig maar dat ik had geluisterd naar dat advies, want er kwamen inderdaad nog een paar hele lekkere gangen aan. Teun van Dis uit Veghel kwam namelijk binnenwandelen met een groot plateau met allemaal hapjes. We kregen een gamba lolly en een soort crunchy sushi met heilbot. Twee heerlijke hapjes en ook nog eens leuk gepresenteerd.

We hadden onze lolly’s nog maar net op en toen kwam Peter van De Spijsbereiders alweer binnen met een paar heerlijke plankjes. Peter en Roland van De Spijsbereiders hebben ook Food Innovation gestudeerd (de studie die ik nu doe) en zij ondernemen hele gave projecten, zeker de moeite waard om ze even te volgen. Sinds kort hebben ze een nieuw product bij in de Appie liggen, de Fantosti. Die tosti’s zijn lekker, maar bij de tosti die we vandaag kregen vallen ze toch wel een beetje in het niet. Ik moet bekennen dat ik alweer een beetje vergeten ben wat er precies op zat (het was een hoop), maar de smaak was goehoeeed!

Toen was het tijd voor een toetje, rara wat zou het zijn….? Eigenlijk kan er maar 1 afsluiting zijn voor een Brabants Bloggers Breakfast, juist ja de enige echte Bossche Bol van Jan de Groot. Gelukkig kregen we een mini exemplaar, want anders had ik echt het knoopje van m’n broek moeten losmaken…

We sloten het ontbijt af met een koffieproeverij van Rozema van Schijndel. We kregen uitleg over de productie van koffie en verschillende soorten koffie. Vervolgens mochten we verschillende koffies proeven om te ervaren dat er veel verschil kan zitten tussen de ene en de andere soort. Helaas ben ik echt geen koffiedrinker. Ik proefde inderdaad veel verschil tussen de verschillende soorten koffie, maar eerlijk gezegd vond ik ze allemaal niet echt lekker.

Toen we onze buikjes rond gegeten hadden, de nodige foodfoto’s en selfies gemaakt hadden en de koffie weggeslurpt was, kregen we een goodiebag. Nee, goodiebox moet ik zeggen. Dat ding woog volgens mij zo’n vijf kilo en zat bomvol met allemaal lekkere Brabantse goodies. Van worstenbroodjes tot kersen en van geitenkaas tot granola. Yummmm.

Brabant Celebrates FoodVisit BrabantMyra en Anne bedankt voor deze gezellig en heerlijke ochtend!

0 gedachten over “Brabants Bloggers Breakfast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *