Pinspiratie: Gezonde budget recepten

Veel mensen denken dat gezond eten duur is. Dat kan het inderdaad wel zijn als je je winkelmandje vol laait met tarwegras en goji berries. Maar dat is nergens voor nodig. Een paar appels en een zak bonen zijn ook hartstikke gezond en een stuk goedkoper. In deze ‘Pinspiratie’ laat ik je 5 gezonde budget recepten zien. 

Chocolate cinnamon chili 2

Chili sin carne
Chili is een van mijn favoriete recepten. Het is snel, gemakkelijk, gezond én goedkoop. Bonen zijn lekker goedkoop en erg voedzaam. Ze zijn dus het ideale ingrediënt voor een budget recept. Het recept voor deze chocolate cinnamon chili vind je Recept: Chocolate cinnamon chili.

shakshuka__253A5733.jpg

Shakshuka
De naam klinkt behoorlijk ingewikkeld en je zou daarom misschien niet meteen denken aan een budget recept, maar shakshuka is ook een lekkere goedkope maaltijd. Het bestaat uit groenten en eieren in een tomatensaus. Serveer er wat brood bij om in te dippen en je hebt een gezonde maaltijd voor een prikkie. Het recept van deze Shakshuka van Jaimyskitchen vind je hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasta
Ja, dat is een inkoppertje, maar pasta is natuurlijk ook een ultiem budget recept. Je kunt er bijna alle groenten in verwerken, dus mijn tip is dan ook om even te kijken welke veggies in de aanbieding zijn en die vervolgens door je pastasaus te roeren. Zo heb je een goedkope maaltijd vol groenten. Het recept voor deze homemade pastasaus met tonijn vind je hier.

dsc07800.jpg

Maaltijdsoep
Een soepje kan ook een prima maaltijd zijn. Vooral als je er een maaltijd soep van maakt met voedzame ingrediënten zoals linzen, erwten, zoete aardappels en groenten. Deze linzensoep van Zonderzooi is niet alleen lekker en gezond, maar door het gebruik van gedroogde linzen ook hartstikke betaalbaar. Een paar sneetjes brood of een frisse salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Het recept vind je hier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havermout
Ik kon deze budget lijst niet afsluiten zonder mijn eigen favoriete budget ingrediënt te noemen. Je raad het al: Havermout! Havermout is niet voor niets mijn favoriete ingrediënt, het is lekker, voedzaam, veelzijdig én mega goedkoop! Voeg wat seizoensfruit toe aan je havermoutje of kies voor diepvriesfruit. Deze varianten zijn vaak het goedkoopste. En ik denk dat jullie wel weten waar je de lekkerste havermout recepten kunt vinden toch?

Wat is jouw favoriete budget maaltijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *