Recept: Tropische kwarkbol met mango en kokos

Het beloofd weer tropisch warm te worden vandaag. Waarschijnlijk lig je dus liever aan het zwembad dan dat je staat te zwoegen in de keuken. Dat snap ik! Maar kom op mensen, het is wel Zondag Bakdag en die traditie moeten we er wel in houden he! Gelukkig is deze tropische kwarkbol zo te maken. Schuif hem vanochtend nog snel in de oven en neem hem vervolgens lekker mee in je picknick mand. 

P5051085.jpg

Deze tropische kwarkbol is zo gemakkelijk te maken omdat het grootste werk al voor je gedaan is. Ik gebruikte namelijk de ‘Mix en Bak kleintje kwarkbol’ van Leev. Een bakmix voor een kleine kwarkbol, compleet met bakvormpje. De ‘Mix en Bak’ lijn heeft ook kruidkoek en appeltaart. Jummm. En ook fijn om te weten, er zitten alleen maar normale producten in de mix: speltbloem, rozijnen, bakpoeder en zout. Niks mis mee dus, zo mag ook jij als ‘healthy keukenprinses’ best een keertje valsspelen. Het enige wat je zelf toe moet voegen aan de kwarkbol mix is een eitje en 100 gram volle kwark. In plaats van de volle kwark gebruikte ik de Optimal mango kwark en ik voegde wat blokjes mango en geraspte kokos toe voor een extra tropisch tintje.

P5051037.jpg

Wist je trouwens dat de producten van Leev niet alleen lekker, verantwoord en biologisch zijn, maar dat ze ook nog verkocht worden met een mooie missie. De bedrijfswinst van Leev gaat namelijk naar de Leev foundation die zich inzet om kwetsbare jongeren te helpen op de Leevboerderij Het Erfdeel. Goed bezig Leev!


Tropische kwarkbol met mango en kokos

Ingrediënten (voor 1 kleine kwarkbol)
– 1 pakje Leev Mix en Bak kleintje kwarkbol
– 1 ei
– 100 gram magere kwark mango (ik gebruikte die van Optimel)
– 50 gram mango, in blokjes
– 2 eetlepels kokosrasp

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm uit het Mix en Bak pakje lichtjes in of bedek hem met bakpapier (dit staat niet in de beschrijving op de verpakking, maar bij mij kwam de kwarkbol lastig uit de bakvorm, dus ik raad het wel aan)

Kluts het ei in een kom. Voeg de kwark toe en roer deze door het ei. Voeg de bakmix, de mango blokjes en 1 eetlepel kokosrasp toe. Roer alles goed door elkaar en schep het deeg in de bakvorm. Strooi de rest van de kokosrasp over de bovenkant van de kwarkbol.

Bak de kwarkbol 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Leev. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *