Aanschuiven bij: Jamie’s Pizzaria

There’s a new pizzaria in town! En niet zomaar eentje, maar een pizza tent van mijn grote held Jamie Oliver! Ik ben groot, groot, groot fan van Jamie. Van zijn boeken, zijn tv-programma’s en van zijn hele filosofie rondom eten. Toen ik uitgenodigd werd voor een pizza event in zijn nieuwe Jamies Pizzaria in Tilburg hoefde ik dus niet lang na te denken.

Samen met een aantal andere bloggers, vloggers en Instagrammers mocht ik mijn eigen pizza komen bakken bij Jamie – okee, Jamie was er niet, bummer. Maar eerst moest er een bodem gelegd worden, dus de tafel werd vol gezet met lekkere voorgerechten: bruchetta prima vera, bruchetta tomaat ricotta, een veggie plank, allemaal super lekker!

Daarna was het tijd om onze eigen pizza te bakken. Ik dacht, ‘oh dat kan ik wel!’, maar ik moet toegeven dat het lastiger was dan ik dacht. Ik vrees dat ik niet Jamie’s nieuwe pizza ninja wordt. Ik koos ervoor om mijn pizza te belegen met wat tomatensaus, kaas, gegrilde groenten en champignons. Oh ja en wat rucola. De pizza was lekker. Hij had een dunne bodem, daar houd ik van! En je kon proeven dat er gewerkt wordt met goede ingrediënten.

Na de pizza’s werd er gevraagd ‘hebben jullie nog ruimte voor een toetje?’. Eerlijk? Nee, ik zat bomvol, maar ijs en chocoladetaart laat ik niet aan me voorbij gaan, dus we besloten de toetjes met z’n allen te delen. En daar had ik geen spijt van, want die chocolade taart, WAUW, zo lekker! De chocolade taart heeft een geheim ingrediënt en je raad nooit wat dat is. MAYONAISE! Ja echt! Je proeft de mayonaise niet, maar hij geeft de taart een heerlijke zachte, romige textuur. Geloof me, die moet je proeven!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Naast de goddelijke chocolade taart zijn er ook nog andere desserts zoals ijs, tiramisu en afflogato (ijs met een espresso)

Prijs: De voorgerechten kosten €4 tot €7,5. De pizza’s kosten €7,50 tot €14.

Eindoordeel: Ik heb heerlijk gegeten bij Jamie’s Pizzaria. Nu ben ik natuurlijk wel een beetje bevooroordeeld, want pizza is gewoon mijn ultieme guilty pleasure. Elke pizza vind ik heerlijk, zelfs zo’n geval met een kartonnen bodem van de supermarkt. Ik moet dan ook zeggen dat vooral de voor- en nagerechten me het meest verrasten. De pizza’s waren lekker, maar dat zijn de pizza’s van de Happy Italy ook en die zijn een stuk goedkoper… Die chocoladetaart daarentegen, wauw, dat alleen als is een reden om even langs te gaan bij Jamie.

Website: Jamie Oliver Pizzaria
Facebook
Jamies Pizzaria Netherlands
InstagramJamie Oliver’s Pizzaria NL

 

Bron eerste afbeelding: Jamie’s Pizzaria Netherlands Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *