Recept: Wortel repen

Wortelrepen ja, ik durf dit recept namelijk geen ‘carrotcake’ te noemen. Ik ben bang dat ik dan de hele taartenlobby over me heen krijg. Want deze repen bevatten geen suiker, olie of cream cheese frosting. Dus eigenlijk mag je het dan helemaal geen carrotcake noemen. Toch hebben deze repen daar wel iets van weg (oke, in de verte dan), want ook deze repen zijn gemaakt met wortel en een flinke dosis kaneel. Ben je op zoek naar een lekker stuk gebak voor je verjaardag, dan zou ik even een carrotcake recept opzoeken (de Allerhande heeft een goede!). Wil je gewoon even een lekker tussendoortje, dan ben je hier aan het goede adres. 

Met pasen bakte ik een échte carrotcake voor de familie. Hij viel behoorlijk in de smaak, maar na 1 klein stukje zaten we allemaal bomvol. Dat zal met deze wortel repen wel meevallen, dus je kunt er gemakkelijk twee van eten. Naast wortel bevatten ze havermout, appelmoes, eieren en nog wat nootjes en rozijnen. Een prima tussendoortje om in je lunchbox te stoppen. Bak er vanmiddag een paar en bewaar ze in de koelkast of vriezer. Zo ben je komende week voorzien van een goede snack. Tja, of je zet gewoon een pot thee en eet ze allemaal op. Wat jij wilt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Wortel repen

Ingrediënten (voor 6 tot 8 stuks)
– 2 grote wortels, geraspt (ongeveer 150 gram)
– 80 gram havermout
– 1 theelepel kaneel of koekkruiden
– snufje zout
– een handje (pecan)noten
– een handje rozijnen
– 2 eieren
– 100 gram ongezoete appelmoes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.

Meng de geraspte wortels met de havermout, kaneel, zout, noten en rozijnen. Meng in een andere kom de eieren met de appelmoes. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer alles goed door elkaar.

Doe het ‘beslag’ in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Bak de wortel repen 40 tot 45 minuten in de oven op 175 graden.

TIP: Je kunt de repen nog voorzien van een topping van kwark of cream cheese.

4 reacties op ‘Recept: Wortel repen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s