Het havermoutje van… Gezondereceptjes

Goedemorgen! Tijd voor een nieuwe ‘Het havermoutje van…’! Maak dus even een lekker lazy sunday brekkie voor jezelf en kruip terug in bed om deze eens rustig door te lezen. Vandaag geeft running girl Maartje van @gezondereceptjes een kijkje in de keuken én deelt ze het recept voor haar favoriete havermout recept. 

Goedemorgen Maartje! Kun je jezelf even voorstellen voor degenen die je nog niet kennen? 
Hi Hanne, mijn naam is Maartje. Ik heb een blog (www.gezondereceptjes.nl) en een instagram-pagina met gelijke naam (@gezondereceptjes) waar ik mijn ontbijtjes deel. Elke ochtend verschijnt er een fotootje van mijn onbijtje op dit platform. Ik moet toegeven dat het de laatste tijd veel yoghurt en smoothie bowls zijn ;-). Verder loop ik hard, zeker wel drie keer per week, maar liever vaker! Ook volg ik groepslessen in de sportschool en doe ik af en toe eens een pittige workout om de spiertjes lekker actief te houden. Ik blog over mijn leven, als student, als foodie en als fitgirl.

Even eerlijk, houd jij ook van havermout of vind je het een bak paardenvoer?
Ik vind havermout met vlagen ontzettend lekker en af en toe ben ik het even helemaal zat, haha! Wat ik vooral zo fijn vind aan havermout is dat het OVERAL doorheen kan. Tijdens het bakken van bijvoorbeeld bananenbrood is havermeel een van mijn favorieten. Verder vind ik ‘overnight-oats’ heel erg lekker, zeker met gemalen cashewnoten erdoorheen (receptje van Rens Kroes).

het havermoutje van gezondereceptjes 2.jpg

Wat is jouw favoriete gerecht met havermout? 
Ik houd van bananenbrood. Het is super gemakkelijk te maken. Dit heb je nodig:
Ingrediënten: 3 bananen, 100g havermeel, 3 eieren, 20g kokos en 45g pindakaas.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil en snijd 2,5 banaan – de andere helft is voor bovenop het bananenbrood – en doe dit samen met de andere ingrediënten in een blender of keukenmachine, mix tot een glad geheel. Doe wat bakpapier in de bakvorm en giet het beslag er in. Snijd de overige banaan in plakjes en leg dit er bovenop. Zet het bananenbrood voor 45 minuten in de oven. Enjoy!

Ik maak elke dag tijd voor een ontbijtje, ook als ik het druk heb. Hoe is dat bij jou, ben jij ook een die-hard ontbijter of skip jij je ontbijt wel eens?
Mijn ontbijt is heilig. Hoe weinig tijd ik ook heb, mijn ontbijtje moet ALTIJD perfect! Het liefst sta ik een half uur eerder op om lekker uitgebreid een ontbijtje in elkaar te flansen, er een mooie foto van te maken en het receptje uit te werken voor mijn volgers. Het liefst gebruik ik in mijn ontbijtjes lekker veel fruit, lekker veel kleur en lekker veel smaak. Hoe? Met natuurlijke ingrediënten en so called superfoods.

het havermoutje van gezondereceptjes 1.jpg

En op zondag? Hoe ziet jou perfecte lazy sunday eruit?
Dan start ik de dag met een run, zodra ik thuis kom – drink ik eerst even wat water natuurlijk 😉 – en maak ik daarna een heerlijk uitgebreid ontbijtje. Van pannenkoekjes tot een bananenbrood of een hele fijne breakfast-bowl.

Mijn favoriete ingrediënt is havermout. Welk ingrediënt is voor jou onmisbaar?
Dit vind ik best een lastige vraag omdat ik dus heel erg fases heb van wat ik lekker vind. Het ligt bij mij ook heel erg aan het weer, hoeveel geld ik die maand heb verdiend – student-life ;-), en of ik net gesport heb. Maar wat je altijd in mijn kast kan vinden… PINDAKAAS! Ja, ik ben dr zo een 😉

Dankjewel Maartje! Misschien moet ik mijn zondag vandaag ook maar eens beginnen met een fijne run. Oh, en volg je Maartje nog niet? Doen! Is het niet voor de ontbijt-inspiratie, doe het dan voor alle vrolijke workout foto’s, ik verzeker je, dat werkt motiverend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *