Pinspiratie: Ontbijttaartjes

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat Pinspiratie, oftewel Pinterest-inspiratie, met jullie gedeeld heb. Ik heb zelf de afgelopen tijd al heel wat afgepind… Van outfit inspiratie tot winterse stamppotten, maar vanochtend had ik zin in een lekker ontbijttaartje, dus ik zocht de lekkerste taartjes bij elkaar en dook de keuken in. Geniet je mee van wat heerlijke ontbijttaartjes?

Fruit+kwark+havermout = ontbijttaart liefde

img_20170508_063036_078.jpg

Ik begin met een receptje van Chantal. Ik volg Chantal al een tijdje en elke dag zie ik weer de lekkerste ontbijttaartjes van haar voorbij komen. Niet gek met een blog die ‘ontbijttaart’. Het leuke aan dit kwark ontbijttaartje is dat je er zelf oneindig mee kunt variëren! Rood fruit, appel, bessen of mango, het kan allemaal! Het recept vind je hier.

Havermout ontbijtcake met blauwe bessen

havermout ontbijtcake 3_zps7cs9yj2o

Een taartje met havermout mag natuurlijk niet ontbreken in dit lekkere rijtje. Dit recept voor havermout ontbijtcake met blauwe bessen vond ik op Mind Your Feed. Naast blauwe bessen kun je er natuurlijk ook allerlei ander lekker fruit in doen. Wat verse framboosjes lijken me ook erg lekker in dit taartje. Hier vind je het recept.

Gebakken havermout met pindakaas en banaan

gebakken-havermout-2.jpg

Tellen baked oats ook als ontbijttaartje? Ik vind van wel! Vooral als ze er zo heerlijk uit zien als deze gebakken havermout met pindakaas en banaan van Uitpaulineskeuken. Bijkomend voordeeltje: met dit recept maak je meteen 4 porties. Handig als je veel hongerige kinderen thuis hebt of als je zelf gewoon elke dag wilt genieten van een ontbijttaartje. Loopt het water jou ook in de mond bij het idee van havermout, pindakaas én banaan? Klik dan hier voor het recept.

Charlottes chocolade charmes

3a0aa5364609ce4964914e5971847b70

Elk taartje van Marike, oftewel de enige echte taartenbakster van Oh My Pie, zou ik wel als ontbijt willen eten. Vandaag viel mijn oog op dit heerlijke taartje met chocolade, banaan en pistache noten. Wat een beauty he! Het recept vind je hier.

Chocolade lavacakeje

IMG_20170126_121748-2-750x559.jpg

Omdat ik geen genoeg kan krijgen van chocolade ontbijtjes hier nog eentje voor de chocoholics onder ons: het chocolade lavacakeje van Essiehealthylife. Een zacht, smeuïg, gooey cakje waar je maar een paar ingredieënten nodig voor hebt. Het recept vind je hier.

Dat was ‘m. Vijf heerlijke taartje om op je luie zondag vanuit je warme bed te eten. Voor welke ga jij? Ik denk dat ik val voor het chocolade lavacakeje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *