Pinspiratie: 10x de lekkerste taarten

Hieperdepiep HOERAAA! It’s my birthday!! En bij verjaardagen hoort taart. En dan heb ik het niet over een ‘healthy carrotcake’ of een ‘skinny chocolate banana cake’, nee op mijn verjaardag wil ik bakken vol karamel, slagroom en chocolade. Daarom zetten ik de lekkerste Pinterest recepten op een rijtje. P.s. je mag ze ook bakken als je niet jarig bent hoor. ‘It’s always someone’s birthday, somewhere.’.

1. Chocolade Stroopwafel Taartjeschocolade stroopwafel taartje 2Deze kanjers ken je vast nog. Het zijn mijn Chocolade stroopwafel taartjes. Gelukkig zijn ze klein, want deze taartjes zijn échte suikerbommen. Birthday calories don’t count right? Het recept vind je hier.

2. Eef’s Red Velvet TaartRed-velvet-verti.jpgRed velvet taart is echt zo’n taart met ‘wow-factor’. Laagjes rode cake afgewisseld met witte botercreme. Dit recept is van de enige echte buttercream-koningin van Nederland: Eefsfood. Het recept vind je hier.

3. Snickers Caramel Tartsnickers-caramel-tart-1-600x900.jpgSnickers zijn mijn all-time favorite candybars. Deze taart lijkt mij dus dé perfecte taart om je verjaardag goed mee te vieren. Een pinda bodem, noten karamel vulling en een chocolade pindakaas topping. Om met de woorden van George Clooney te spreken: ‘What else?’. Je vind het recept van Sallysbakingaddiction hier.

4. Eton Mess Cakeeton_mess_cake_5.jpgNaast al dat chocolade geweld, houd ik ook van wat frissere taarten. Taarten met fruit, het liefste rood fruit. Deze unit met bessen, room en meringues lijkt me heerlijk. Ik zou zeggen, nodig ook meteen de buren en je collega’s uit, want deze taart krijg je echt niet in je eentje op. Het recept van thecakeblog vind je hier.

5. Miljuschkas Witte Chocolade Oreo Cheesecakewhite-oreotaart_10314-kopie.jpgAls je cheesecake zegt, dan zeg je Miljuschka. Hoe die vrouw zo’n prachtig figuur kan houden met al die cheesecakes is voor mij een raadsel. Het antwoord zal vast iets te maken hebben met balans. Balans, ja dat is allemaal leuk en aardig, maar als je deze cheesecake voor je neus hebt staan, dan is balans wel het laatste waar je aan denkt toch? Het recept vind je hier op Culy.nl.

6. Appel Noten TaartAppel-notentaart-6013.jpgIk moet bekennen dat appeltaart niet hoog staat op mijn lijstje met favoriete taarten. Maar bij een beetje Hollandse verjaardag hoort hij wel, dus ik zocht de lekkerste appeltaart op Pinterest en kwam uit bij deze kanjer van Keukenliefde. Een appeltaart met noten, zoals ze die ook bij de LaPlace verkopen. Het recept vind je hier.

7. Oreo Monchou Taart0K1A7581.jpgMonchou taart, nog zo’n heerlijke klassieker die niet mag ontbreken op de verjaardag van je tante. Ik vind het een heerlijke taart, maar die bodem…. Moet die nou echt altijd gemaakt worden met Bastonge koeken? Ik ben niet zo’n fan van die koeken. Deze monchou wordt gemaakt met een bodem van Oreo koekjes, dat is toch veel beter!? Het recept voor deze taart van Kookmutsjes vind je hier.

8. De Ultieme VerjaardagstaartIMG_5423.jpgAl die taarten hierboven zijn natuurlijk fingerlicking good, maar als je het mij vraagt is dit dé verjaardagstaart. Vanillecake, botercreme en sprinkels. Dat is alles wat een echte verjaardagstaart hoort te hebben. Het recept van Zoetrecepten vind je hier.

9. Rutgers Schuim ijstaartSchuim-ijstaart-683x1024.pngEen ijstaart, die mocht niet in het rijtje ontbreken. Op menig verjaardag in Huize Clemens werd een hazelino ijstaart uit de diepvries getoverd (gewoon kant-en-klaar uit de supermarkt, maar die zijn wel mega lekker). Rutger, je weet wel, van Rutger Bakt, maakte deze next level ijstaart. Ik ben wel benieuwd hoe je dit enigszins beschaafd eet zonder heel je verjaardagsoutfit onder te knoeien. Het recept vind je hier.

10. Warme Appelbollenwarme-appelbollen-2.jpgEn wat eet ik vandaag op mijn verjaardag? Appelbollen! Allemaal leuk en aardig van die over de top verjaardagstaarten, maar dit weekend ben ik gezellig een weekendje weg met mijn moeder, bonusvader, broertje en zusje. In ons bungalowparkhuisje heb ik helaas geen complete keukenuitrusting, maar een oven heb ik wel. Vanavond gaan er dus lekker 5 appelbollen de oven in en die eten we heerlijk op bij het haardvuur. Heerlijke verjaardag toch? Deze foto is trouwens van uitpaulineskeuken, ik betwijfel of mijn appelbollen ook zo mooi worden… Haar recept vind je hier.

Eén gedachte over “Pinspiratie: 10x de lekkerste taarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *