Win: Happy Protein + Recept eiwitrijke carrotcake muffins

Afgelopen week ontving ik weer een leuk pakketje van Happy Protein. Eiwitpoeder in leuke zakjes. Vandaag maakte ik er deze eiwitrijke carrotcake muffins mee. Het is tenslotte Zondag Bakdag. Wil jij ook eens aan de slag met eiwitpoeder? Lees dan snel verder want ik mag ook drie pakketjes weggeven!

Nu denk je misschien ‘Eiwitpoeder? Hanne, ben jij nu ook zo’n fitgirl geworden?’. Nou nee, ik ben eigenlijk de afgelopen weken juist minder gaan sporten. Maar ik zie eiwitpoeder niet alleen als middel om spiermassa op te bouwen (want dat is kwark, kipfilet of witvis ook), ik vind het vooral een super interessant ingrediënt om lekker mee te experimenteren in de keuken. Daarnaast roer ik graag een lepeltje eiwitpoeder door de kwark om die net even lekkerder te maken.

Eiwitrijkecarrotcakemuffins1.jpg

Omdat het vandaag natuurlijk weer Zondag Bakdag is ging ik aan de slag met een baksel vanochtend. Het werden deze gezonde carrotcake muffins met appel en vanille eiwitpoeder van Happy Protein. Als topping gebruikte ik een mengsel van kwark, cream cheese en een klein beetje vanille eiwitpoeder. Een heerlijke snack bij de koffie vanmiddag of om vanavond lekker van te genieten bij een nieuwe aflevering van Heel Holland Bakt.

Wil jij een proefpakketje van Happy Protein winnen? Dat kan! Ik mag er drie verloten onder mijn volgers. Wat moet je doen?
1. Volg mij (@miss_havermout) en @happy_protein op Instagram.
2. Vertel mij wat jij zou gaan bakken/koken/maken met het eiwitpoeder in de comments hieronder of onder de post op Instagram.

Volgende week zondag om 18 uur sluit de winactie en maak ik de gelukkige winnaars bekend.


Eiwitrijke carrotcake muffins

Ingrediënten (voor 6 muffins)
Droge ingrediënten 
– 25 gram Happy Protein vanille eiwitpoeder
– 50 gram havermeel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel baking soda (of wat extra bakpoeder)
– 1/2 theelepel koekkruiden
– 1 theelepel kaneel
– een snufje zout
Natte ingrediënten
– 1 ei
– 15 gram gesmolten roomboter of kokosolie
– 100 gram geraspte wortel
– 1/2 appel, geraspt
– 100 gram kwark

Topping
– 20 gram kwark
– 40 gram cream cheese (light)
– 5 gram Happy Protein vanille eiwitpoeder

Extra: een muffinbakblik

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet het muffinbakblik in.

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar. Doe ook alle natte ingrediënten in een kom en meng deze door elkaar.

Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer er een beslag van. Doe het beslag in het muffinbakblik. Ik kon met deze hoeveelheid beslag zes grote muffins bakken.

Zet de muffins in de oven en bak ze 10 minuten op 200 graden. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 175 graden en bak ze nog eens 20 minuten.

Maak ondertussen de topping door alle ingrediënten voor de topping te mengen.

Laat de muffins afkoelen en bestrijk ze dan met een laagje topping. Garneer de muffins eventueel nog met wat kaneel en grof gehakte walnoten.

8 gedachten over “Win: Happy Protein + Recept eiwitrijke carrotcake muffins

 • oktober 8, 2017 om 9:53 am
  Permalink

  Ik zou deze carrot cakes gaan bakken!! Maar ook ontbijttaartjes, fluffy pancakes en inderdaad je yoghurt er mee opleuken!!! 😉

  Beantwoorden
 • oktober 8, 2017 om 10:53 am
  Permalink

  Lieve Hanne,

  Ik ben erg nieuwsgierig naar de eiwitpoeder. Wordt de smaak heel anders, wordt het veel zoeter of proef je er niet veel van. Ook ben ik benieuwd of het meer vult. Ik ben gek op speltpannekoekjes met als topping vanille kwark en vers fruit. Hier zal in als eerste eiwitpoeder aan toevoegen.

  Liefs Jacqueline

  Beantwoorden
 • oktober 8, 2017 om 1:27 pm
  Permalink

  Ik zou eiwitrijke taart maken die ik na het sporten kan eten als beloning op een zware training! Nog meer reden om lekker te sporten is lekker eten natuurlijk! En het leukste is nog als je dat kan conbineren met gezonde eiwitrijke baksels 🙂

  Groetjes
  Daphne nierop (DFreshFood &More)

  Beantwoorden
 • oktober 8, 2017 om 1:51 pm
  Permalink

  Mooie foto Hanne! Ik zie op veel blogs momenteel eiwitpoeder voorbij komen. Heb er zelf nog nooit mee gewerkt, maar ben er wel nieuwsgierig naar. Ik zou er protein fluff mee maken. Fijne zondag!

  Beantwoorden
 • oktober 8, 2017 om 8:39 pm
  Permalink

  Wat een leuke winactie en wat een mooie blogs maak je! Lastige vraag wat ik zou maken met #happyprotein. Ik ga dan toch voor de bananenbrood met chocola en noten en natuurlijk eiwitpoeder! Groetjes Renske

  Beantwoorden
 • oktober 8, 2017 om 11:31 pm
  Permalink

  Ik heb totaal geen ervaring met eiwitpoeder. De laatste tijd zie ik wel vaak artikelen hieromtrent voorbijkomen op internet en kennelijk wordt dit poeder vaak bij het maken van (gezonde en gemakkelijk te bereiden) pannenkoeken gebruikt. Daar wil ik dan ook mee beginnen, mocht ik winnen.

  Beantwoorden
 • oktober 9, 2017 om 8:00 am
  Permalink

  Hi Hanne! Wat een leuke win actie is dit! Ik ben gek op wafels, dus dit zou ik er zeker weten mee gaan maken. Maar ook natuurlijk dit recept die jij hebt geschreven, de muffins zien eruit om opgegeten te worden! Super lekkere en leuke actie dus! <3 Liefs Fleur

  Beantwoorden
 • oktober 12, 2017 om 6:41 am
  Permalink

  Klinkt goed! Ik denk dat ik wil kijken of ik er een cheesecake mee kan maken!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *