Recept: Chai-vijgentaartje met bloemkool

Vijgen vind ik toch wel een van de mooiste vruchten. Bij de Turkse winkel waar ik ze kocht worden ze dan ook verkocht alsof het gebakjes zijn. Stuk voor stuk verpakt in een klein cupcakepapiertje. Zo’n mooie vrucht verdient een mooi taartje, dus daarom bedacht ik dit heerlijke ontbijttaartje van onder andere vijgen, bloemkool en havermout. 

Gelukkig maken de vijgen dit taartje zo lekker zoet dat de smaak van de bloemkool erg op de achtergrond blijft. Maar he, op de achtergrond of niet, met dit taartje als ontbijt begint je dag al lekker met extra veggies. Zo wordt het behalen van die aanbevolen 250 gram opeens een stuk leuker!

Vijgentaartje met bloemkool 1.jpg


Vijgentaartje met bloemkool

Ingrediënten (voor een klein taartje)
– 100 gram bloemkoolpuree*
– 40 gram havermeel
– 1 ei
– 1,5 theelepel chai tea mix (ik gebruikte deze van Drink me, die bevat minder suiker)
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 gedroogde vijgen
– 1 verse vijg

Extra: een staafmixer, een kleine springvorm van 12 tot 15 centimeter en een stukje bakpapier

*Om bloemkoolpuree te maken kook je de bloemkool gaar. Pureer deze vervolgens met de staafmixer, blender of keukenmachine. De bloemkoolpuree die je overhoudt kun je in porties invriezen zodat je nog vaker dit taartje kunt maken.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed het kleine springvormpje met bakpapier.

Pureer de gedroogde vijgen, het ei en de bloemkoolpuree met de staafmixer tot een gladde massa. Doe deze in een kom en voeg vervolgens het havermeel, het bakpoeder en de chai mix toe. Roer alles door elkaar tot een glad beslag en giet dit in het springvormpje.

Snijd de verse vijg in vieren en zet de partjes rechtop in het beslag. Schuif je taartje in de oven en bak hem 30 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *