Recept: Spinazie cottage cheese ovenpasta

Stel je voor, het regent, je komt net thuis van een lange werkdag en je bent dus compleet doorweekt. Waar heb je dan zin in? Juist ja, comfort food! En comforting, dat is dit gerecht zeker. Een warm ovenschaaltje gevuld met romige pasta. Let’s stop talking en start digging in!

Het idee voor dit recept ontstond, zoals vaak, uit een hoop restjes die nog in mijn koelkast lagen. Een zak spinazie die al aan het verwelken was en een half potje cottage cheese dat ook niet al te lang meer houdbaar was. Ik besloot beiden in mijn blender te gooien met wat knoflookpoeder en basilicum. Het resultaat was deze heerlijke pastasaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In no time heb je deze pasta klaar. Oke, tenzij je net zo’n kleine OCD’er bent als ik, en alle Rigatoni (zo heet deze pasta schijnbaar) netjes rechtop en geordend in dat schaaltje wilt hebben. Vervolgens zet je de pasta 20 minuten in de oven. Net voldoende tijd om even een warme douche te pakken en je huispakkie aan te doen.


Spinazie cottage cheese ovenpasta

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 120 gram rigatoni (of andere pasta)
– 1 bakje cottage cheese (200 gram)
– 2 grote handen verse spinazie
– de blaadjes van 2 takjes basilicum
– 1 bol mozzarella
– peper, zout en knoflookpoeder

Extra: een blender of staafmixer, 2 ovenvaste schaaltjes of 1 grotere

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak vervolgens de pastasaus door de cottage cheese met de spinazie te mixen in de blender of deze te pureren met de staafmixer. Breng de pastasaus op smaak met wat zout, peper en knoflookpoeder.

Giet een bodempje pastasaus onderin de ovenschaaltjes. Doe hier vervolgens de gekookte pasta in en overgiet deze met de rest van de pastasaus.

Rasp de bol mozzarella en strooi de geraspte mozzarella over de bovenkant van de ovenschaaltjes en zet deze in de oven. Bak de pasta 20 minuten tot de mozzarella lekker gesmolten is en lichtjes bruin kleurt.

Tip: Serveer een lekkere frisse salade bij deze pasta. Ik vind een salade van sla, komkommer, feta en doperwten hier erg lekker bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *