Het havermoutje van… Fitwithmarit

Vorige maand deelde Gigsèle al haar havermout geheimen met jullie en deze maand is het woord aan een nieuwe topper: Marit van @fitwithmarit! Benieuwd hoe Marit haar perfecte lazy sunday eruit ziet of wil je gewoon graag het recept voor deze heerlijke kom havermout? Lees dan snel verder!

Hoi Marit, kun je jezelf even voorstellen voor degenen die je nog niet kennen?
Hoi! Ik ben Marit, 26 jaar en woon samen met mijn vriend in Groningen. Sinds drie jaar blog ik op www.fitwithmarit.nl en je hoort het al: dit gaat over fit zijn. Eten, sporten, genieten en de balans hiertussen. Hier ben ik veel mee bezig, maar daarnaast ben ik ook werkzaam als groepsleider bij een zorg-instelling. Een hele fijne, uitdagende en mooie balans tussen het echte leven en social media.

Eet je ook havermout of behoor je tot de categorie havermouthaters?
Ik zou niet zonder kunnen! Elke ochtend eet ik wel iets van havermout. Gewoon een bakje havermout, havermoutpannenkoekjes, mugcake, smoothies met havermout… LOVE IT!

Wat is jouw favoriete receptje met havermout?
Mijn all time favorite: warme havermout met blauwe bessen, chocolade en toppings. In een steelpannetje 40 gram havermout en water tot het onderstaat (zo’n 200 ml gok ik). Dit aan de kook brengen. Als dit een dikke pap is geworden zet ik het vuur uit en roer ik er 20 gram vanille eiwitpoeder doorheen, hierdoor wordt het ook wat zoeter. Dan schep ik het over in mijn ontbijtbakje en leg gelijk een blokje pure chocolade er bovenop, zodat dit smelt. Afmaken met verse blauwe bessen en wat toppings zoals moerbeien, pompoenpitten en kokosblokjes. YUM!

Welke dag het ook is, hoe druk ik het ook heb, ik maak altijd tijd voor een ontbijt met havermout. Hoe ziet jouw doordeweekse ochtend eruit?
Ik maak altijd tijd voor mijn ontbijt, althans zo voelt het niet, maar dat zit gewoon in mijn routine. Wanneer ik echt mijn havermoutje het meest waardeer: wakker worden, hardloopschoenen aan, rondje van 5 a 10 km, bij thuiskomst of gelijk douchen of gelijk mijn havermoutje maken. Intens genieten.

Hoe ziet jouw perfecte lazy Sunday ontbijtje eruit?
Als ik zou mogen kiezen: wentelteefjes van suikerbrood. Maar eigelijk word ik net zo blij van mn havermoutje dus. Of nouja, op zondagochtend zijn de havermout-pannenkoekjes van mijn vriend ook wel erg lekker!

het havermoutje van marit 2.jpg
Nou Marit, die pancakes zien er inderdaad goed uit! Is die vriend van jou in te huren als privé kok?

Mijn favoriete ingrediënt is, je raad het al… Havermout. Wat is jouw favoriete ingrediënt en waarom is juist dit ingrediënt onmisbaar in jouw keuken?
Ik ben het eigenlijk met je eens. Als ik kijk naar wat ik het meest gebruik en waar ik niet zonder zou kunnen is dat havermout.

Mocht je meer van die heerlijke recepten van Marit willen of ben je wel toe aan een dosis fitspiration? Volg Marit dan op Instagram @fitwithmarit, Facebook Fit with Marit of neem eens een kijkje op haar blog fitwithmarit.nl.


Marit’s vanille havermoutje met blauwe bessen, chocolade en meer

Ingrediënten (voor 1 havermoutje):
– 40 gram havermout
– 200 milliliter water
– 20 gram vanille eiwitpoeder
– een blokje pure chocolade
– toppings: blauwe bessen, moerbeien, pompoenpitten en kokosblokjes

Bereiding:
1. Doe de havermout met het water in een pan en breng dit aan de kook. Roer het door tot er een dikke pap ontstaat.
2. Zet het vuur uit en meng 20 gram eiwitpoeder door de havermoutpap.
3. Doe de pap in een kom en leg het blokje pure chocolade erop. Top het havermoutje met blauwe bessen, pompoenpitten, moerbeien en kokosblokjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *