Aanschuiven bij: The Avocado Show

Wie een beetje fan is van avocado’s, of verslaafd is aan Instagram, weet het natuurlijk al lang… Amsterdam heeft sinds een paar maanden namelijk een restaurant waarin alles draait om die bolle vrucht met veel gezonde vetten: The Avocado Show. Ik weet niet hoe de eigenaren het doen, maar The Avocado Show was (is!) echt een hype. Nog voordat het restaurant opende stonden er al toeristen voor de deur en zo ongeveer elke social influencer is er al op de foto gezet volgens mij. Toch had ik wel mijn twijfels, want hype of niet, het eten moet natuurlijk goed zijn. Daarom bracht ik afgelopen vrijdag samen met mijn zusje en foodie-partner-in-crime een bezoekje aan The Avocado Show om dat zelf eens even te beoordelen. 

Als ik iemand altijd kan strikken om nieuwe hotspots of leuke foodevents te bezoeken, dan is dat wel mijn zusje Inge. Samen reisden we dus af naar Amsterdam. Op naar The Avocado Show. Ik had her en der al gehoord dat het er vaak druk is en je buiten moet wachten op een plekje. Nou, ‘wel druk’ is zacht uitgedrukt. Er stond een hele groep mensen op het trottoir voor het restaurant! Gelukkig had The Avocado Show wel een goed systeem om dat allemaal in goede banen te leiden. Bij de ingang stond namelijk een hele gezellige échte Amsterdamse dame (voor zover ik dat in kan schatten, want ik vind iedereen zonder zachte G al Amsterdams klinken). Bij aankomst schreef zij je naam en aantal personen op de lijst. Als er dan een plekje vrij kwam mocht de eerste op de lijst naar binnen. In totaal hebben we bijna anderhalf uur gewacht, maar de tijd ging sneller dan gedacht. Iedereen in de rij was vrolijk en de dame bij de deur maakte het wachten wat dragelijker met haar humor, dansjes en zelfs een bekertje citroenwater als je dat wilde. Toch waren Inge en ik heel blij toen onze naam geroepen werd en we Avocado Heaven mochten betreden.

theavocadoshow
Poke bowl: 15 euro, Burrata salade: 15 euro, Nachos: 7 euro.

Bij binnenkomst wisten we al precies wat we wilden, op de raam hing een menu kaart, dus tijdens het wachten hadden we het al helemaal bedacht. We wilden sowieso de poke bowl, inge wilde al heel lang zo’n bowl proberen. Ik had toevallig die ochtend een quinoa salade met burata (en avocado of course) op Instagram voorbij zien komen. Die wilde ik wel eens testen. Omdat we wel trek hadden na al dat wachten namen we ook nog een ‘side dish’, de ‘triple dip nachos’.

theavocadoshow 1
De burrata salade met quinoa, spinazie, granaatappel en…. avocado!

Na ongeveer 20 minuten wachten kwam het eten. Wauw! Dat was meer dan verwacht. De nacho’s waren niet zomaar een side dish, het was een hele berg nachos met drie lekkere dips. Ik vond alles erg lekker. Dit was de eerste keer dat ik burrata proefde, en als ik eerlijk ben vond ik dat niet zo lekker. Shame on me, maar ik denk dat ik een simpele mozzarella lekkerder vind. De poke bowl was heerlijk en nachos, tja, can’t go wrong with nachos right? De porties waren goed, zeker niet te klein. Eigenlijk was zo’n side dish helemaal niet nodig, want toen alle bordjes leeg waren, waren Inge en ik zo rond als een avocado. Mocht je, net als ons, per ongeluk iets te veel besteld hebben, alles wat je niet op krijgt wordt netjes voor je verpakt zodat je het mee naar huis kunt nemen.

 

theavocadoshow.jpg
De poke bowl met sushi rijst, avocado, sojaboontjes, gemarineerde rauwe zalm, zeewiersalade en visseneitjes. Je kunt dit gerecht ook in vega-versie bestellen.

Heb je ook trek gekregen. Je vindt The Avocado Show op de Daniël Stalpertstraat 61 (vlakbij de Albert Kuyp markt). Houd er wel rekening mee dat het er druk kan zijn en je een tijdje buiten moet wachten. Ik raad je daarom aan om vroeg te gaan. Het restaurant opent al om 8.30. Je kunt er dus ook prima ontbijten. Lijkt mij geen straf om je dagje Amsterdam te beginnen met een toast met avocadoroos. 

Bron foto 1: Facebook The Avocado Show

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *