Recept: Couscous sushi lunchbox

Het internet staat vol quotes. Van quotes als ‘Carpe diem’ of ‘Live Laugh Love’ krijg ik altijd een beetje de kriebeles, maar soms kom ik er eentje tegen die me aan te denken zet. Zo ook de volgende: ‘Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.’ Soms zit alles tegen, soms heb ik even nergens zin in, maar dan is het aan mij om er toch iets van te maken. Als ik bijvoorbeeld een lange schooldag op de planning heb staan, verwen ik mezelf door een lekkere lunchbox voor mezelf te vullen. Nou, ik kan je vertellen, met deze lunchbox wordt elke dag een feestje!

Voor de sushi in mijn lunchbox gebruikte ik geen sushirijst (want die heb ik niet), maar ik koos voor volkoren couscous. Eigenlijk werd het dus couscoushi… Ik heb daar al eerder een receptje voor gedeeld, dat lees je hier. Ik vulde de sushi met komkommer, wortel, paprika en mango. Een vega versie dus, maar je zou ook wat gerookte zalm of kipfiletreepjes in je sushi kunnen doen.

52FC9D69-CD05-418A-BF7F-A69C75DCCFD7.jpg

Naast de sushi deed ik in mijn lunchbox wat extra veggies, een plak van deze vegan carrotcake en wat verse aardbeien met kwark en kaneel. Voor degenen die benieuwd zijn naar mijn lunchbox, het is deze Yumbox van Superlunch. Ik vind de lunchbox erg fijn, de eerste box die claimt lekvrij te zijn en dat ook echt is! De kwark die ik in het middelste vakje deed zat daar na een halve dag heen en weer geschud te zijn in mijn schooltas nog steeds.


Couscous sushi lunchbox

Ingrediënten couscous sushi (voor 1 persoon, 6 stukjes):
– 1 nori vel
– 50 gram volkoren couscous
– een scheutjes sojasaus
– een stukje komkommer (+/- 10 cm.)
– 1 wortel
– 1/4 paprika
– 1/4 mango (of een aantal blokjes mango uit de vriezer)

Voor de rest van de lunchbox:
– 1 plak van deze vegan carrotcake
– 1 wortel, in reepjes gesneden
– +/- 10 cm. komkommer, in reepjes gesneden
– een handje verse aardbeien
– 2 eetlepels kwark gemengd met een snufje kaneel

Bereiding couscous sushi:
1. Gaar de couscous door deze in een kommetje te doen en hier kokend heet water op te gieten. Houd een verhouding aan van ongeveer 1 deel couscous op 1,5 delen water. Ik doe dit altijd een beetje op gevoel, het komt niet heel precies. Dek het kommetje af met een bord zodat de couscous in ongeveer 5 minuten kan gaarstomen.
2. Snijd ondertussen de wortel, komkommer, paprika en mango in fijne reepjes.
4. Roer de couscous met een vork los en gier hier een klein scheutje sojasaus bij.
5. Neem het norivel en verdeel de couscous hier in een dun laagje over. Houd aan de bovenkant van het norivel 1 à 2 centimeter over om je sushirol straks mee dicht te plakken.
6. Verdeel de reepjes groente over de onderste helft van het norivel. Rol vervolgens voorzichtig de sushirol op. Wanneer je dit lastig vindt kun je een sushimatje gebruiken, dat maakt het rollen iets gemakkelijker.
7. Laat de sushirol even in de koelkast afkoelen en snijd hem vervolgens met een scherp mes in zes stukken.
8. Doe de sushi samen met de andere snacks in je lunchbox. Je kunt eventueel nog een bakje sojasaus meenemen om je sushi in te dippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *