Pinspiratie: Wat te doen met al die paaseieren?

Vrolijk Pasen allemaal!! Geniet van je paasontbijtje, ren door de tuin op zoek naar paaseieren en eet vervolgens ongegeneerd handen vol eitjes op. Maar ja, hoezeer je ook je best doet, de ervaring leert dat er altijd chocolade eitjes overblijven na de paasdagen. Tja, en wat doe je daar dan mee? In de kast laten liggen, opeten, of een lekkere creatie mee maken. Ik ga voor de laatste optie, misschien wordt het wel een van de volgende gemakkelijke, soort-van-gezonde chocolatetreats. 

Fruit gedipt in gesmolten chocoladepinspiratie paaseieren.jpgIdeetje 1: omsmelten die handel! Smelt je chocolade en dip er wat fruit in zoals aardbeien, banaan, appels, kiwi, whatever you like. Daar is natuurlijk geen receptje voor nodig. Maar je kunt het ook wat meer insta-waardig aanpakken zoals op deze twee foto’s. Wat dacht je van deze chocolate-covered bananas van @stephanie.h.park of van deze frambozen bonbons van sugarhero.com? Die laatste heb ik al eens geprobeerd, zooo lekker. Vooral met pure chocolade, dus zorg ervoor dat de paashaas wat pure chocolade-eitjes voor jou verstopt!

Chocolade-avocadotruffels

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chocolade en avocado, een goede combi als je het mij vraagt. Daarom bedacht ik deze chocolade-avocadotruffels. Super easy en heel lekker! Een semi-gezonde manier om van al je paaschocolade af te komen. Oh en ook hierbij geldt, met pure chocolade zijn ze het lekkerst, dus kijk de paashaas even lief aan.

Snack repenpinspiratie paaseieren repenHet internet staat vol met gezond, homemade repen die ideaal zijn als tussendoortje.Eerlijk is eerlijk, mijn oog valt altijd meteen op de varianten met een lekker laagje chocolade op de bovenkant. Bijvoorbeeld deze Twix shortbread uit het nieuwe boek ‘Zoete aardappel’ van Colette van Fooddeco. De naam van haar boek verraad het al, in deze repen zit – naast chocolade – zoete aardappel. Op de site van Beaufood kun je nu het receptje voor deze healthyfied twixrepen vinden. Of wat dacht je van die foto rechts? Dat zijn de chocobites van Zonderzooi, ook niet verkeerd als je het mij vraagt.

Chocolate barkpinspiratie paaseieren chocolate barkIk weet niet wie die naam ‘chocolate bark’ ooit bedacht heeft, maar ik vind het alles behalve aantrekkelijk klinken… Ik heb het even vertaald (of ja, dat heeft Google translate gedaan) en bark betekent zoiets als schors, of bast. Nou ja, prima, het ziet er lekker uit, laten we het daarbij laten. En het is gemakkelijk, smelt die paashaas en gooi er allemaal lekkere (of gezonde, of beide) dingen door. Even uit laten harden en aanvallen. Mocht je toch nog een recept nodig hebben, dan kun je deze Hippie Chocolate Bark van Tasteloveandnourish maken. Oh, ennuh, weet je wat lekker is bij zo’n stukje chocolate bark? Een kop warme chocolademelk natuurlijk!

Warme chocolademelkpinspiratie paaseieren hot chocolateEigenlijk is het om te janken dat ik met Pasen nog receptjes deel voor warme chocolademelk. Weet je wat nog triester is? Ik las net op nu.nl dat het deze Pasen kouder is dan met Kerst. Dus alle reden om je lekker op te warmen met een kopje warme chocolademelk gemaakt van gesmolten paaseitjes. Wist je trouwens dat chocolademelk gemaakt van kokosmelk nóg lekkerder is? Zelf gebruik ik vaak de kokosmelk van Alpro, maar je kunt ook kokosmelk uit een blikje gebruiken zoals in dit recept van Ambitiouskitchen. Je kunt van je berg paaseieren ook van die leuke chocolate spoons maken net als Sugarandcharm. Heerlijk om jezelf mee te verwennen of om cadeau te doen.

Kortom, wat doe je met al die paaschocolade? Lekker van genieten of omsmelten tot een andere heerlijke creatie! Fijne Pasen!

0 gedachten over “Pinspiratie: Wat te doen met al die paaseieren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *