Project Paasbrunch #5: Gevulde chocolade eieren

Het is bijna zover… PASEN! Ik hoop dat jullie al wat inspiratie op hebben kunnen doen uit de recepten die ik de afgelopen weken heb gedeeld, maar natuurlijk heb ik het beste recept voor het laatste bewaarde. Gevulde paaseieren! I know, een beetje old-school en cliché is dat wel, daarom besloot ik de gevulde eieren in een nieuw jasje te steken. Een chocolade jasje om precies te zijn. Ik maakte chocolade eieren gevuld met kwark en mango. De eitjes hebben de looks van de klassieke gevulde eieren, maar de smaak van een soort vanille-chocoladekwarktaart én ze zijn ook nog eens super gemakkelijk te maken. Wat wil je nog meer?

Bij ons in huis is er altijd een soort hiërarchie als het gaat om paaseieren. Eerst gaan alle gevulde eitjes op (die met karamel zijn natuurlijk het eerste verdwenen). Daarna de witte massieve eitjes, gevolgd door de pure. De melkchocolade eitjes blijven wat langer liggen, maar voor je het weet zijn ook die op. Dat geldt niet voor de holle chocolade eieren. Je weet wel, die grote eieren waar je vroeger de hele tuin voor afspeurde. Ik weet niet waarom, maar rond Sinterklaas liggen ze vaak nog steeds in de kast. Goed nieuws voor die ondergewaardeerde eieren, want juist die chocolade eieren heb je nodig voor dit recept.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De gevulde chocolade eieren kun je serveren in een eierdopje, maar het is ook erg leuk om een lege eierdoos te bewaren om ze daarin op de paastafel te presenteren. Leg dan wel wat velletjes bakpapier in het eierdoosje zodat de chocolade eieren de vieze eierdoos niet raken. Geen idee of je er echt een salmonella-besmetting van zou kunnen krijgen, maar just to be sure. En eigenlijk staat het ook wel heel leuk toch?


Gevulde chocolade eieren

Ingrediënten (voor 8 stuks):
– 8 holle chocolade eieren (ongeveer zo groot als een echt ei)
– 200 gram magere kwark
– 2 eetlepels agavesiroop of honing
– 1 vanille stokjes (je kunt dit ook vervangen door 1 zakje vanillesuiker, laat in dat geval de agavesiroop of honing weg)
– 100 gram mango (vers of uit de diepvries)
– 2 blaadjes gelatine

Extra: een staafmixer een een zeef.

Bereiding (het kwarkmengsel moet minimaal 3 uur opstijven, dus maak de eieren op tijd):
1. Snijd met een mes de topjes van de chocolade eieren af. Bewaar de topjes voor de garnering van je eitjes.
2. Meng de magere kwark met de agavesiroop of honing en het merg uit 1 vanillestokje. Week ondertussen 1,5 blaadje gelatine in een bakje koud water.
3. Verwarm 2 eetlepels water in een steelpannetje. Knijp de geweekte gelatine uit en doe deze in het pannetje. Roer goed tot de gelatine is opgelost. Laat het mengsel vervolgens een klein beetje afkoelen, maar niet te lang, dan stijft de gelatine op. Blijf tussendoor goed door de gelatine roeren.
4. Meng de gelatine door het kwarkmengsel. Omdat de kwark koud is stolt de gelatine snel. Dit kan zorgen voor klontjes. Om dat te voorkomen meng ik de gelatine door de kwark met een mixer of staafmixer.
5. Verdeel het kwarkmengsel met een lepel voorzichtig over de eieren.
6. Maak nu de ‘eidooier’ van mangopuree. Verwarm de mango met een scheutje water en week een half blaadje gelatine in een bakje water. Pureer de mango vervolgens met een staafmixer fijn. Giet de mangopuree door een zeef om alle stukjes eruit te halen. Je kunt hier met een lepel doorroeren om alle puree uit de stukjes mango te persen. Doe de gezeefde mangopuree terug in het pannetje en verwarm deze opnieuw. Knijp het blaadje gelatine uit en voeg deze toe aan de warme puree. Roer tot de gelatine goed is opgelost.
7. Leg een klein lepeltje mangopuree op het kwarkmengsel.
8. Zet de gevulde eieren in de koelkast en laat de kwark minstens 3 uur opstijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *