Recept: Vegetarische shoarma wraps

Dames en heren, dit is niet wat je denkt! Dit is geen vettige hap die ik bij de shoarmazaak om de hoek heb gehaald. Dit is een heerlijke, homemade, healthy wrap gevuld met vegetarische shoarma van Vivera. Die vette hap die bewaren we voor het weekend oké? In de tussentijd kun je genieten van deze ‘verantwoorde’ variant. En verantwoord of niet, hij is gewoon super lekker. 

Ik moet zeggen dat ik eigenlijk nog nooit een broodje shoarma heb gehaald bij de shoarmazaak om de hoek. We aten we vroeger thuis wel eens pitabroodjes met shoarma en knoflooksaus, maar ook dat is alweer heel lang geleden. Een tijdje geleden kreeg ik van Vivera een pakketje met allemaal vegetarische producten en één daarvan was deze vegetarische shoarma. Opeens kwamen alle herinneringen aan die pita shoarma van mama weer naar boven en het inspireerde me om deze healthy variant te maken. Bijna net zo lekker, want let’s be honest, die vettige versie met varkensvlees en knoflooksaus van Remia is stiekem gewoon heel lekker. Maar zoals gezegd, die bewaren we voor het weekend en voor nu doen we het met deze healthy variant die een terechte tweede plek krijgt.

Vegetarische shoarma wrap 1.jpg
I know, niet de meest charming foto, maar het is nog een hele uitdaging om zo’n shoarma wrap een beetje aantrekkelijk op de foto te krijgen…

De vegetarische shoarma van Vivera is trouwens erg lekker. De stukjes hebben precies het goede specerijenmengsel waardoor het echt lijkt op varkensvlees shoarma. Wel is deze vega shoarma wat zachter qua structuur dan de echte. Eigenlijk vind ik dat alleen maar lekker, want ik vind varkensvlees shoarma vaak taai. Ben jij nou een echte vleeseter of moet je koken voor een echte carnivoor, dan kun je de vegetarische shoarma in dit recept natuurlijk ook gewoon vervangen door echte shoarma. Maar ik zou zeggen probeer het gewoon eens uit en kijk of je een groot verschil proeft.


Vegetarische shoarma wrap

Ingrediënten (voor 2 personen, 2 wrapjes per persoon):

Voor de wraps (je kunt ook kant en klare wraps kopen):
– 100 gram volkoren (spelt) meel
– 200 milliliter water
– een snufje zout en peper
– een snufje knoflookpoeder
– olie om in te bakken

Voor de vulling:
– 150 gram Vivera shoarma
– 1/4 krop ijsbergsla
– 12 plakken courgette
– olie om in te bakken
– ter garnering (optioneel): wat schijfjes radijs

Voor de saus:
– 2 eetlepels yoghurt
– 1 eetlepel mayonaise
– 1/2 rode ui
– zout en peper
– knoflookpoeder (of fijngesneden knoflook)

Bereiding:
1. Maak eerst de wraps. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Verhit een klein beetje olie in een pan en laat de pan goed heet worden. Wrijf met een keukenpapiertje door de pan om de olie goed te verspreiden. Giet 1/4 van het beslag in de pan en smeer dit met de achterkant van een lepel uit tot een dunne ronde pannenkoek. Keer na enkele minuten de wrap om en herhaal dit voor  de rest van het beslag tot je 4 wraps hebt.
2. Maak nu de saus. Snipper de ui heel fijn. Meng de yoghurt met de mayonaise en voeg naar smaak wat zout, peper en knoflookpoeder toe. Roer de ui hierdoor.
3. Snijd de courgette in plakken en grill deze in een grillpan of bak ze in een koekenpan.
4. Bak ook de vegetarische shoarma enkele minuten in een pan met een beetje olie.
5. Snijd ondertussen de sla in dunne reepjes en snijd een radijsje in dunne plakjes.
6. Tijd om de wrap af te maken. Doe eerst een laagje sla op de wraps. Verdeel er vervolgens de plakjes courgette en vegetarische shoarma over. Garneer de wraps met je homemade knoflooksaus en eventueel wat schijfjes radijs.

 

 

 

 

0 gedachten over “Recept: Vegetarische shoarma wraps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *