Recept: Baked oats met appel en courgette

Deze baked oats met appel en courgette zijn eigenlijk gewoon een klein taartje, helemaal voor jezelf. Want soms mag dat wel toch, jezelf verwennen? Ik doe dat graag met een pizza (I know, cliché, maar pizza is nu eenmaal mijn ultieme guilty pleasure), maar om die nu als ontbijt te nemen… nahhh. Doe mij dan maar zo’n heerlijk appeltaart-achtige bakseltje. En over dit baksel hoeft je je helemaal niet schuldig te voelen (niet dat dat anders wel moet, maar toch). Het bevat naast appel namelijk ook nog courgette en is vrij van geraffineerde suikers, gluten (als je de juiste havermout koopt) en het is helemaal vegan dankzij de lekkere rijstmelk van BioToday!

Deze baked oats kosten wat meer tijd dan je gewone dagelijkse bakkie havermout, maar ik vind dat geen probleem. Ik rol uit bed, gooi alles in m’n bakkie, hop de oven in en ik kruip snel weer terug in bed. Als ik dan een heerlijke appeltaartgeur begin te ruiken spring ik uit bed om te genieten van dit ontbijtje. Perfect voor die lazy sunday of een vrij dagje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I must admit, super aantrekkelijk ziet dit er niet uit, maar geloof me, als je dit geroken hebt ben je om!

Het ontbijtje is vegan. In plaats van een ei gebruikte ik een lepeltje chiazaad. Daarnaast gebruikte ik de rijstdrink van BioToday. Die drink is vrij zoet. Toen ik een eerste slok nam dacht ik, ieww wat zoet, maar verwerkt in een ontbijtje is hij juist erg lekker. Het maakt je ontbijt wat zoeter zonder dat je suiker of honing toe hoeft te voegen.


Baked oats met appel en courgette

Ingrediënten (voor 1 persoon):
– 40 gram havermout
– 1 appeltje
– 100 gram courgette
– 100 milliliter BioToday rijstdrink (of andere plantaardige melk)
– 1 theelepel chiazaad (ongeveer 3-5 gram)
– 1 theelepel kaneel
– snufje bakpoeder
– ter garnering (optioneel): wat noten naar keuze

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Rasp de courgette en snijd de appel in blokjes
3. Meng in een ovenbestendig kommetje de havermout, chiazaad, kaneel en bakpoeder. Voeg hier de rijstdrink aan toe en roer dit goed door de droge ingrediënten.
4. Voeg de courgette en appel toe en meng deze met het havermoutbeslagje.
5. Bak de baked oats 20 minuten in de oven op 175 graden.
6. Garneer je baked oats eventueel nog met wat noten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *