Review: Yumbox + recept voor blauwe bessen pancakes

Heb je deze beauty van een lunchbox al voorbij zien komen in mijn Instastories? Ik won hem met een winactie van Charlotte van fitmetcharlotte.nl. Ik heb hem nu een paar keer gebruikt, dus ik vond het wel tijd voor een review. Past er genoeg in, is hij lekvrij en past hij in je tas? Lees snel verder voor het antwoord op al deze brandende vragen.

De Yumbox is te koop bij superlunch.nl, een site waar je trouwens nog veel meer leuke lunchboxen kunt kopen. De Yumbox die ik kreeg is er in verschillende uitvoeringen. Ik koos voor de variant met vier vakjes, in mijn favoriete kleur mintgroen. Deze kost 29,95 euro. In de omschrijving staat: “Yumbox’s siliconen deksel samen met de tray zorgt voor een goede afsluiting zodat de inhoud op zijn plaats blijft, inclusief yoghurt, vla en bijvoorbeeld gepureerd fruit. De inhoud zal niet tussen de compartimenten lopen of uit de lunchbox!” Geen lekken dus! Na een hoop lunchbox drama’s en natte tassen heb ik een beetje mijn vertrouwen in deze claim verloren. Tijd om dat zelf eens uit te zoeken. Ook was ik benieuwd of er voldoende in deze lunchbox past. Ik houd van veel eten en neem dan ook graag een grote voedselvoorraad mee naar school. Zo voorkom ik dat ik op het station bezwijk voor de kroketten van Smullers.

Tijd voor de beoordeling. Qua uiterlijk krijgt deze lunchbox een dikke 9, maar er is meer in de wereld dan looks, dus door naar de praktische zaken. Past de box in je tas? Ik vind bij veel lunchboxen het nadeel dat ze zo dik zijn en veel ruimte in je tas innemen. Deze box is erg dun. Niet heel veel dikker dan twee schoolboeken denk ik. Hij past dus prima in je tas. Mits je hem rechtop zet dan. En dat durf ik meestal niet met mijn lunchboxen. Ik ben altijd veel te bang dat ze dan gaan lekken. Maar volgens de site is deze box lekvrij. Voordat ik hem op zijn kant in mijn tas gooide heb ik die belofte even aan een test onderworpen. Ik heb wat kwark in een vakje gedaan en de box vervolgens flink door elkaar geschud. No problemo! De kwark bleef mooi in het vakje waarin ik het gedaan had. Toch neem ik liever geen kwark, yoghurt of fruitpuree mee in mijn box. Het blijft wel netjes in het vakje, maar als je de box opent zit de deksel wel onder de drap. Ik blijf dat toch een geknoei vinden. Wat hummus of pindakaas gaat prima.

review-yumbox-3

De box past dus in je tas én hij lekt niet, maar kun je er ook echt een hele lunch in kwijt. Ja, dat kan! In het grote linker vak past prima een lekkere sandwich, een doormidden gesneden wrap of, zoals je op de foto ziet, een berg pancakes. In de andere vakjes kun je nog wat andere snacks doen zoals snack groenten, wat fruit of een homemade healthy baksel. Voor mij is de box dus groot genoeg, maar ik kan me voorstellen hongerige kerel (of dame) wat ruimte tekort komt.

Al met al ben ik dik tevreden met deze lunchbox. Het grootste pluspunt vind ik dat de Yumbox écht lekvrij is. In mijn schooltas schud hij behoorlijk heen en weer, maar elke keer overleeft mijn lunch – en mijn tas – het weer. Een klein minpuntje vind ik de inhoud, als je echt in een hongerige bui bent is deze misschien niet iets te klein.

Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben om jouw Yumbox te vullen? Zoek dan eens op Instagram met de #yumbox. Of maak mijn heerlijke pancakelunch na met het recept hieronder.

review yumbox 4.png

v.l.n.r: fitmetcharlotte, gigigiselegridje_84c_rhellam


Blauwe bessen pancakes

Ingrediënten voor de blauwe bessen pancakes (voor 8 kleine pancakes):
– 1 rijpe banaan
– 1 ei
– 50 gram havermout
– een scheutje melk
– een snufje zout
– 1/2 theelepel kaneel
– 50 gram blauwe bessen (vers of uit de diepvries)
– olie om in te bakken

Extra: een blender, keukenmachine of staafmixer

Bereiding:
1. Mix de havermout tot havermeel met de blender, keukenmachine of staafmixer.
2. Voeg hier de rijpe banaan, het ei en de melk aan toe en mix alles tot een glad beslag.
3. Breng je beslag op smaak met een snufje zout en wat kaneel.
4. Verhit wat olie in een koekenpan en verdeel dit gelijkmatig over de hele pan met een keukenpapiertje. Doe 1 eetlepel beslag in de pan en vorm hier een pannenkoekje van. Leg wat blauwe bessen in het beslag. Bak de pannenkoekjes enkele minuten en keer ze vervolgens om. Ga zo door tot al het beslag op is. Als je het aandurft kun je ook meerdere pancakes tegelijk bakken.
5. Laat de pancakes eerst helemaal afkoelen voordat je ze in je Yumbox doet om condensvorming te voorkomen.

Vul de overige vakjes van de Yumbox met wat in reepjes gesneden wortel en hummus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *