Recept: Boerenkool-couscoussalade met tahinidressing

Deze salade is echt een lucky shot. Ik stond in de supermarkt en wilde mijn favoriete salade met geroosterde wintergroeten weer maken. Spruitjes, check, couscous, check, maar toen ging het mis. Want in die salade moeten ook wortels en bietjes. Vraag me niet hoe, maar die waren allebei op! Paniek, wat nu? Dan maar improviseren. De boerenkool was in de aanbieding, dus de keuze was snel gemaakt. Het werd dus een couscoussalade met boerenkool.

Geïmproviseerd of niet, ik vind deze salade misschien nog wel lekkerder dan de salade met geroosterde wintergroenten die ik eigenlijk wilde maken. Daarom vond ik dat hij ook wel een plekje op de blog verdiende – gelukkig wist ik nog precies wat ik erin gedaan had.

Boerenkool couscoussalade 1.jpg

Deze salade is perfect als lunch. Met het recept maak je in één keer 3 à 4 porties, die je gemakkelijk in bakjes in de koelkast kunt bewaren, zodat je de komende dagen niet meer over je lunch na hoeft te denken.


Boerenkool-couscoussalade met tahinidressing

Ingrediënten voor de salade (voor 3 à 4 personen):
– 150 gram (volkoren) couscous
– 500 gram spruitjes
– 300 gram gesneden, verse boerenkool
– 1 eetlepel olijfolie
– peper en zout
– Optioneel: wat pitten en zaden mix

Ingrediënten voor de tahinidressing:
– 1 eetlepel tahini
– 1 eetlepel olijfolie
– sap van 1/2 limoen
– peper en zout

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verwijder de onderkant en de buitenste bladeren van de spruitjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel 1 eetlepel olijfolie over de spruitjes en breng ze op smaak met peper en zout.
3. Bak de spruitjes 20-30 minuten in de oven op 200 graden. Schep ze tussendoor een keertje om.
4. Maak ondertussen alvast de couscous. Doe de couscous ik een kom en giet hier kokend water of. Je hebt twee delen water nodig op een deel couscous (ongeveer, dit komt niet zo precies). Leg een bord op de kom en laat de couscous zo gaarstomen. Dit duurt zo’n vijf minuten.
5. Ga nu verder met de tahinidressing. Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg een eetlepel water toe als de dressing erg dik is.
6. Doe de couscous in een grote saladekom en voeg hier de spruitjes en boerenkool aan toe. Voeg ook de tahinidressing toe en meng alles goed door elkaar. Tip:  dit gaat het echt beste met je handen.
7. Garneer de salade met wat gemengde pitten en zaden.

Tip: je kunt ook wat stukjes gebakken of gerookte kip aan de salade toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *