Follow the foodie: Pannenkoeken bakken bij MOOK

Gisteren was hét pancake-event van Charlie’s kitchen en waar kun je zo’n event nu beter houden dan in dé pancake-hotspot van Nederland: MOOK pancakes in Amsterdam! MOOK staat al zo lang op mijn lijstje met zaakjes die ik wil bezoeken, dus toen ik op Instagram las dat Charlotte er een event ging organiseren wilde ik daar natuurlijk bij zijn. Gisteren was het zover, een avond vol gezelligheid, inspirerende verhalen en natuurlijk pancakes! Ik geniet nog even na, kijk je mee?

Natuurlijk ging het event niet alleen maar om pannenkoeken, al was dat natuurlijk wel een essentieel onderdeel. Charlotte vertelde ons ook wat over haar verhaal. Over hoe zij de sprong in het diepe waagde en besloot volledig haar dromen na te gaan jagen. Inmiddels heeft dat harde werken echt wel zijn vruchten afgeworpen, lees: 44.900 volgers op Instagram, 13.900 volgers op Facebook en een prachtige site. Daarnaast organiseert ze veel evenementen om anderen te helpen hun dromen na te jagen én heeft ze sinds kort haar eigen daghap bij wonderstogo! Hoe gaaf allemaal. Zo zie je maar, hard work pays off!

MOOK pancakes 7.jpg
Links: Aan een mooi gedekte tafel vertelde de eigenaar van MOOK wat over zijn droom, een eigen pancake restaurant en kwam hij met de verrassende boodschap dat we zelf onze pannenkoeken mochten bakken! Rechts: Charlotte, van Charlie’s Kitchen en Sten, van MOOK. (bron)

Toen was het eindelijk tijd voor pancakes. MOOK heeft een kaart vol lekkere pannenkoeken en nóg lekkerdere toppings, maar wij gingen niet van de kaart eten. Zo gemakkelijk was het niet. We mochten namelijk de keuken in om zelf onze eigen pancakes te bakken. Na een korte uitleg van de eigenaar kon er gebakken worden. We mixten een beslagje op basis van speltmeel en karnemelk en goten deze op de bakplaat. Binnen een paar minuutjes lag er een torentje fluffy pancakes op mijn bord. Maar deze pancakes waren nog geen echte MOOK pancakes, daarvoor moest er eerst nog een lichtelijk overdreven hoeveelheid toppings op. Ik koos voor pindakaas- veel pindakaas – banaan, aardbeien, blauwe bessen en Oreo’s. Het resultaat zie je hieronder (probeer niet te kwijlen).

MOOK pancakes 6.jpg

Niet verkeerd toch? Ze waren echt heerlijk! Ik kan iedereen aanraden een keertje een bezoekje te brengen aan MOOK. Zelf ga ik er zeker nog eens langs als ik weer in Amsterdam ben. Mocht je nu niet in de buurt zijn, check dan gewoon even hun Instagrampagina om een momentje te genieten van wat pancakeplaatjes. Oh, en volg dan meteen ook even Charlotte’s pagina.

Charlotte en MOOK, bedankt voor de leuke en lekkere avond!

0 gedachten over “Follow the foodie: Pannenkoeken bakken bij MOOK

  • maart 1, 2017 om 8:30 pm
    Permalink

    Wat leuk meis! Altijd leuk he, om je passie voor eten met anderen te kunnen delen. En die pannenkoeken, woaaahhhh… Toch aan ’t kwijlen 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *