Pinspiratie: Stamppotjes

Ahhhh vandaag is het zover, de finale van de Stampioenschappen in Carlo’s tv café en ik sta in die finale! Vanmiddag rijdt ik samen met mijn moeder en mijn bakkie avocadostamppot naar Hilversum om te strijden voor de gouden stamper. Maar ik ben niet de enige die leuke stammpotjes kan bedenken, Pinsterest staat bomvol stamppotinspiratie. Dus ben je een beetje klaar met die eeuwige boerenkoolstamppot, probeer dan eens een van deze variaties! 

Romige avocadostamppot

romige-avocadostamppot-1

Wat schaamteloze zelfpromotie op nummer 1: mijn romige avocadostamppot met spinazie, doperwtjes en gebakken feta. Vervang de boter of room die je normaal gesproken in je stamppot zou doen door avocado en je hebt een lekkere en verantwoorde versie van de Hollandse klassieker.

Zoete aardappel stamppot met bloemkool en paddenstoelen

zoete aardappel stamp.jpg

Na mijn research op Pinterest weet ik het zeker, 2017 is het jaar van de zoete aardappelstamppot. Iedereen vervangt massaal zijn Hollandse piepers voor deze oranje aardappel. En ik geeft ze groot gelijk, want dat is super lekker. Rens Kroes wist vorig jaar al dat dit een top idee was en deelde het recept voor deze zoete aardappel stamppot met bloemkool en paddenstoelen.

Knolselderij stamppot met doperwtjes en prei

knolselderij-stamp

Zin in een lichte stamppot? Vervang dat de aardappels eens voor knolselderij. Zo bevat je stamppot wat minder koolhydraten en krijg je meteen meer groenten binnen. Een tijdje geleden maakte ik deze knolselderijstamppot met doperwtjes en prei.

Rode bieten hutspot met vegetarische balletjes en gojibessen

8lidl-rodebieten-stamppot2017

De Stampioenschappen worden georganiseerd in samenwerking met de Lidl, maar ook de Lidl zelf stampt de lekkerste stamppotjes in elkaar. Wat dacht je van deze stamppot met bietjes, vegetarische balletjes en gojibessen? Ik ben echt super benieuwd naar die combi van bietjes en gojibessen.

Rucola-basilicumstamppot

rucola stammpot.jpg

Mocht je na deze Pinspiratiepost nog niet genoeg inspiratie hebben, dan verwijs ik je door naar de site van de allerhande. Daar vind je maarliefs 400 (!) stamppot recepten, waaronder deze lekkere, frisse rucola-basilicumstamppot.

Raapstelen stamppot

raapstelen-stamppot-fb

Ken je die groente op het linkerplaatje? Dat zijn raapstelen en daar kun je heerlijke stamp van maken. Vroeger was dat echt mijn favoriete stamppotje en mijn om kon hem zo lekker maken. ‘Keeltjesstamp’ noemden we het. Op etenuitdevolkstuin.nl vind je een recept voor deze heerlijke stamppot.

Zo jullie kunnen lekker gaan stampen vanavond terwijl ik met kriebels in mijn buik wacht op de uitslag van de finale van de Stampioenschappen. Voor wie mij wil zien shinen bij Carlo, het programma begint om kwart over zes.

0 gedachten over “Pinspiratie: Stamppotjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *