Recept: Lunchwrap met pompoenhummus en geroosterde kikkererwten

Het viel me op dat ik de laatste tijd veel receptjes heb gepost voor avondeten. Tijd om daar eens wat variatie in aan te brengen met deze heerlijke lunchwrap. De wrap is gevuld met pompoenhummus, spinazie, geroosterde kikkererwten en feta. Je kunt hem prima de avond van tevoren maken en in de koelkast leggen, zodat je je de volgende ochtend geen zorgen meer hoeft te maken over je lunch. 

Als het op de lunch aankomt heb ik van die fases. De ene week wil ik niets liever dan een oer hollandse boterham met pindakaas terwijl ik daarna een hele maand het liefste elke dag een salade eet. Nu zit ik in mijn wrap fase en of jullie het nu willen of niet, jullie zullen er ook aan moeten geloven.

Lunchwrap met pompoenhummus 1.jpg

Voor mijn lunchwraps van deze week maakte ik een pot pompoenhummus. Ik heb eigenlijk altijd wel een potje homemade hummus in de koelkast staan. Met wat sla en een komkommer erbij heb je al een prima vulling voor een wrap of beleg voor je boterham. Maar deze keer maakte ik mijn lunchwrap net wat specialer met geroosterde kikkererwten. Die geven je wraps een lekkere, knapperige bite.

De wraps zelf maakte ik ook from scratch. Veel meer dan wat water en meel heb je daar niet voor nodig, en na wat oefening flip je zo een stapeltje wraps uit de pan. Je kunt natuurlijk ook gewoon wraps uit de supermarkt gebruiken. Kies voor de volkoren variant voor een gezonde lunchwrap.


Lunchwrap met pompoenhummus en geroosterde kikkererwten

Ingrediënten wraps (voor 4 wraps):
– 4 wraps (ik maakte deze zelf met dit recept van Zonderzooi)
– 150 gram pompoenpuree*
– 350 gram kikkererwten
– 4 handjes verse spinazie
– 60 gram feta
– olijfolie
– peper en zout
– komijnpoeder

Extra: bakpapier en een blender of staafmixer

*Pompoenpuree kun je erg gemakkelijk zelf maken. Snijd een pompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Leg de pompoenhelften met het snijdvlak naar beneden op een bakplaat met bakpapier en rooster ze 1 uur op 200 graden. Het vruchtvlees wordt daardoor zo zacht dat je het gemakkelijk uit de schil kunt lepelen en tot puree kunt prakken. De overgebleven pompoenpuree kun je goed invriezen.

Bereiding:
1. Maak eerst de pompoenpuree volgens de aanwijzingen hierboven.
2. Breng 200 gram kikkererwten op smaak met wat peper, zout en komijnpoeder en meng er een scheutje olie door. Spreid de kikkererwten uit over een bakplaat met bakpapier en bak ze een half uur in de oven op 200 graden tot ze lekker krokant zijn. (dit kan tegelijk met de pompoenpuree)
3. Mix voor de hummus de overgebleven 150 gram kikkererwten met 150 gram pompoenpuree en wat peper en zout. Gebruik hiervoor een staafmixer of blender.
4. Besmeer de wraps met een dikke laag pompoenhummus en leg hier een handje spinazie op. Maak de wraps af met wat geroosterde kikkererwten en verkruimelde feta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *