Recept: Magioni calzone met tonijn

De pizzabodems van Magioni kennen jullie inmiddels vast wel. Een tijdje geleden schreef ik er al een review over. Je zult nu misschien denken, moet er dan echt nog een recept voor geschreven worden? Ja, want dit is niet zomaar een Magioni pizza, dit is een Magioni calzone gevuld met tonijn. 

Alvast een disclaimer, zo’n Magioni calzone is wel een pizza voor de gevorderde pizzabakker. Om van je bieten- of bloemkoolbodem een calzone te maken snijd je hem eerst in twee helften. Deze twee helften snijd je vervolgens open, net zoals een pitabroodje. (zie foto’s hieronder) Een scheurtje hier en daar is geen probleem, maar probeer de twee lagen zo heel mogelijk te houden.

Calzoni 3.jpg

Als je dat voor elkaar hebt gekregen zit het lastigste werk erop. Nu hoeft je alleen nog een vulling te maken. Hiervoor kun je jouw favoriete pizzatopping gebruiken of je kiest voor mijn variant met tonijn, kappertjes, olijven en mozzarella.

Calzoni 6.jpg

Mocht je nu denken, jezus wat een gedoe, dan kun je de tonijnvulling natuurlijk ook gewoon bovenop je Magioni bodem gooien voor een lekkere pizza tonno.


Magioni calzone met tonijn

Ingrediënten (voor twee gevulde pizza’s):
– 2 Magioni bietenbodems
– 150 gram tonijn uit blik
– 2 eetlepels kappertjes
– 15 zwarte olijven
– 1 bol mozzarella
– 6 champignons
– 1/2 rode ui
– 1 theelepel provencaalse kruiden
– olijfolie

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Snijd de twee bodems doormidden zodat je vier helften krijgt. Snijd ze vervolgens in de lengte open zoals een pitabroodje. Dit is best lastig, maar probeer de twee lagen zo intact mogelijk te laten, een paar scheurtjes en gaatjes kunnen geen kwaad.
3. Snijd de olijven in ringetjes, de champignons in plakjes en de ui en mozzarella in blokjes. Meng deze ingrediënten met de tonijn, kappertjes en Provençaalse kruiden.
4. Vul de pizzabodems met de tonijnvulling en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenkant van de calzones met wat olijfolie.
5. Bak de pizza’s 10-12 minuten in de oven op 220 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *