Recept: Avocado chocolademousse met frambozen

‘Life is short, eat dessert first’. En zo is het! Daarom heb ik vandaag een heerlijk ontbijtje dat eigenlijk net een toetje is: een avocado chocolademousse met frisse topping van frambozen en Alpro Mild & Creamy. Zo lekker, niemand zal geloven dat dit stiekem een best gezond ontbijt is!

Ik zou mijn naam geen eer aan doen als ik niet iedere ochtend ontbeet met havermout, maar soms, heel soms maak ik een uitzondering. Voor deze avocado chocomousse doe ik dat maar al te graag. Een heerlijke, zoete creamy mousse met laagje frisse frambozen yoghurt van Alpro.

avocado-chocolate-chiapudding-1

De chocomousse maak je van 1 banaan, een halve avocado, wat cacaopoeder en chiazaadjes. De chiazaadjes nemen het vocht op en zorgen ervoor dat je een lekkere dikke mousse krijgt. Hiervoor moet je wel een beetje geduld hebben, minstens een uurtje, maar wat ik vaak doe is dat ik dit ontbijtje de avond van tevoren maak zodat is ’s morgens meteen kan aanvallen.


Avocado chocolademousse met frambozen

Ingrediënten (voor 1 portie):
– 1/2 avocado
– 1 rijpe banaan
– 1 volle theelepel cacaopoeder
– 2 theelepels chiazaad
– 1 handje (diepvries) frambozen
– 3 eetlepels Alpro Mild & Creamy  (of andere (plantaardige) yoghurt naar keuze)
– Ter garnering (optioneel): wat extra frambozen

Bereiding:

De avond van tevoren:
Pureer de avocado en banaan met een staafmixer of prak deze met een vork tot een gladde massa. Voeg het cacaopoeder en de chiazaadjes toe en roer alles goed door elkaar. Zet de avocadochocomousse een nachtje in de koelkast. Heb je nu geen zin om zo lang te wachten, dan kun je de mousse ook een uurtje laten opstijven voordat je verder gaat met de volgende stap.

De volgende ochtend:
Prak de diepvriesframbozen met een vork fijn en meng deze met drie eetlepels Alpro Mild & Creamy. Schep dit mengsel op je avocado chocomousse en garneer je ontbijtje eventueel met wat extra frambozen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *