Pinspiratie: lekkere, lichte maaltijden

Pffff… zoals je deze week wel aan mijn recepten hebt kunnen zien, heb ik de december eetmaand gewoon een weekje verlengd. Tja, soms zijn er dingen die belangrijker zijn dan een killerbody. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nu enorm veel zin heb in lichte maaltijden vol verse groenten. Daarom vandaag wat Pinspiratie voor lekkere, lichte maaltijden met veel groenten.

Goed zondigen is niet erg, als je er maar van geniet. En dat heb ik gedaan! Maar na een paar stukken van de Chocolate chips taart die ik afgelopen week maakte, schreeuwt mijn lichaam om veggies. Nou daar kan voor gezorgd worden. Ik heb weer genoeg inspiratie in ieder geval, lang leve Pinterest!

Duizend en één nacht couscoussalade

10-x-tips-voor-Zuid-Bretagne-1-3.jpg

Een couscoussalade vind ik altijd een goed idee. Vooral omdat couscous zo lekker snel gaar is. In deze couscoussalade van Littlespoon.nl zitten naast een hoop veggies en couscous ook dadels en noten. Dat lijkt me een top combinatie.

Courgettepasta uit de oven

courgette-pasta-uit-de-oven-9.jpg

Courgettepasta is niet nieuw en volgens sommigen is de trend inmiddels alweer overgewaaid, maar ik vind het lekker dus who cares about trends? Pauline van Uitpaulineskeuken maakte een ovenschotel van de courgettepasta, dat had ik nog nooit gezien en eigenlijk ben ik wel heel benieuwd hoe dat smaakt. Toch maar eens proberen dus, zie jij dit ook wel zitten? Klik hier voor het recept.

Tumeric cauliflower rice, chickpeas, black pepper hummus bowl

turmeric-cauliflower-riec-bowl-veganricha-7572.jpg

Nog een oude bekende van vorig jaar, de bloemkool couscous, maar ook deze zit in een jasje dat ik nog niet kende: een soort van buddha bowl gemaakt met bloemkoolrijst. Zo’n buddha bowl bestaat normaal gesproken uit een graansoort (couscous, rijst, gort, quinoa), peulvruchten (kikkererwten, linzen, kidneybonen), groenten (paprika, tomaat, courgette) en bladgroenten (sla, spinazie, boerenkool, paksoi). Deze buddha bowl bestaat uit bloemkoolrijst met kurkuma, kikkererwten, spinazie en hummus. Lijkt me super lekker! Het recept vindt je op Veganricha.com.

Roasted carrot lentil salad with tahini dressing

roasted-carrot-lentil-salad-with-radishes-and-tahini-dressing-1.jpg

Deze salade heb ik al ooit gemaakt en ik kan hem je aanraden. Sowieso ben ik groot fan van geroosterde groenten en de heerlijke tahini dressing maakt het helemaal af. Je kunt hem trouwens ook heel goed de volgende dag koud als lunch eten. Het recept komt van abeautifulplate.com.

Asian broccoli salad with peanut sauce

PicMonkey Collage.png

Om af te sluiten een lekkere aziatische salade gemaakt van broccoli, sojabonen, pinda’s en pindasaus. Mocht je nu denken sojabonen, waar haal ik die? Nou je kunt ze gewoon bij de AH kopen, maar bij de toko zijn ze te koop in het vriesschap en daar betaal je voor een halve kilo net zoveel als je voor een klein doosje bij de AH betaalt. Dus ik zou zeggen, wandel gewoon eens je plaatselijke toko binnen. Het recept voor deze salade vind je op www.gimmesomeoven.com.

Ben jij ook toe aan wat lichte maaltijden vol groente? Of had jij je healthy leventje alweer opgepakt na de feestdagen?

0 gedachten over “Pinspiratie: lekkere, lichte maaltijden

  • januari 8, 2017 om 2:11 pm
    Permalink

    Ik herken het gevoel dat mijn lichaam graag terug het normale eetritme wil oppakken! De courgette pasta ziet er heerlijk uit, wil ik zeker eens proberen! Top dat je deze leuke ideetjes met ons deelt 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *