Let’s get personal: Goede voornemens?

Volgend jaar ga ik afvallen, stoppen met roken, gezonder eten, meer sporten… Daar zijn ze weer de goede voornemens (of beter gezegd goed bedoelde voornemens, want ergens rond 20 januari is iedereen ze weer vergeten). Daarom had ik ook nooit iets goede voornemens maken. Maar daar kom ik op terug. Er is niks mis met even terugkijken naar het vorige jaar, het maken van plannen en het stellen van doelen, maar je moet het wel realistisch houden. Benieuwd naar mijn goede voornemens? 

Voor ik het vergeet wil ik jullie natuurlijk even een heel gelukkig, gezond, sportief en lekker nieuw jaar wensen! En like it or not, het nieuwe jaar is gewoon een mooi moment om even terug te kijken en wat goede voornemens te maken.

Eigenlijk was 2016 een goed jaar! Ik kijk er tevreden op terug. Twee studies, een baantje, een nieuw baantje in het vooruitzicht, een blog en een bijna verhuizing werden me de laatste maand van het jaar even te veel. Er zat maar een ding op, stoppen met mijn werk bij de Gianotten Mutsaers, niet beginnen met dat nieuwe baantje, toch nog even niet verhuizen en even wat minder posts op mijn blog. Toch maakt dat mijn jaar niet minder. Die keuzes laten eigenlijk zien hoe veel ik in de afgelopen jaren geleerd heb en daar ben ik trots op! De komende maanden neem ik nog even rust, even bijkomen van die eindsprint afgelopen maand en even alleen dingen doen die ik leuk vind.

In 2016 begon ik natuurlijk ook met bloggen en vond ik echt mijn passie in food. Ik ben enorm trots op wat ik tot nu toe al bereikt heb met mijn blog: leuke insidersacties, een paar foodpost pakketjes die ik mocht ontvangen, lieve reacties op mijn posts op mijn blog en instagram en leuke bloggersevents. Ik ben zo benieuwd waar Miss Havermout volgend jaar op dit tijdstip staat.

Tot slot begon ik in 2016 écht met sporten. Ik sport denk ik nu zo’n 4 jaar wekelijks, maar dit jaar pakte ik echt wat fanatieker aan. 4 jaar geleden liep ik elke week een paar kilometers hard. Daarna ontdekte ik ook de groepslessen in de sportschool, maar pas dit jaar vond ik mijn ding: fitness! 4 jaar geleden durfde ik nog maar amper de fitnesszaal binnen te lopen, al die grote mannen, sleurdend met gewichten die zwaarder zijn dan ik, ik vond het maar niks. Maar hé, zij zijn ook als kleine meisjes begonnen met een paar kilo’s – al zullen ze dat misschien niet erkennen. Nu sta ik elke week een paar keer in de fitnesszaal en ik geniet ervan. Op een of andere manier geeft het me veel zelfvertrouwen om steeds sterker te worden. Na de vakantie begin ik met mijn nieuwe trainingsschema en ik kan je vertellen, shit just got real: deadlifts, squats en andere toestanden met losse gewichten! Can’t wait!

En dan nu door met de goede voornemens, eigenlijk heb ik er maar eentje: Gewoon gezond en gelukkig blijven! Want dat is toch het belangrijkste? Gewoon gezond betekent voor mij geen toestanden met superfoods, sap detoxen of anti-koolhydraten diëten (onmogelijk, havermout zijn koolhydraten en een ochtend zonder havermout is geen succes). Gewoon gezond is eten wanneer ik honger heb, veel fruit en groente, een bakje havermout in de ochtend en een pizza of chocoladetaart op zijn tijd. Daarnaast lekker sporten, werken aan mijn blog en aan mijn studie. Zo komt het helemaal goed dit jaar. Oh ja, en werken aan mijn 2017 bucketlist, vol dingen die ik dit jaar wil bereiken, ervaren en doen: 2017 bucketlist.

0 gedachten over “Let’s get personal: Goede voornemens?

  • januari 2, 2017 om 6:21 pm
    Permalink

    Wat een mooi artikel. Goed om terug te kijken naar het afgelopen jaar en de positieve dingen hieruit te halen. Dit betekent weer energie voor het nieuwe jaar!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *