Review: Pulled veggie van Vivera + recept voor gevulde zoete aardappel

Alweer een hele tijd geleden ontving ik van Vivera een pakketje met vijf doosjes plantaardige vleesvervangers. Zoals jullie weten ben ik geen vegetariër, maar eet ik wel vaak vegetarisch, omdat ik denk dat dat beter is voor alles en iedereen en omdat het gewoon heel lekker kan zijn. En lekker dat waren de vleesvervangers van Vivera zeker! Eén doosje had ik nog niet geproefd. Dat had ik in de diepvries gelegd en daar kwam ik het deze week weer tegen: de pulled veggie! Een nieuw product waar ik erg benieuwd naar was. Wil je weten wat ik ervan vond? Lees dan snel mijn review en mocht je nu niet weten wat je moet doen met die pulled veggie? Ik geef je ook een recept voor gevulde zoete aardappel met pulled veggie.

De Vivera pulled veggie is 100% plantaardig. Het bestaat voor het grootste deel uit sojaeiwit. Toen ik het doosje ontving was ik super benieuwd, maar ik had ook zo mijn twijfels. Zou dat niet super slappig en papperig zijn, plantaardige pulled veggie? Maar goed, Vivera had me nog nooit teleurgesteld, dus ik moest het maar eens proberen. Ik opende het pakje en proefde meteen even een stukje, gewoon koud (voordeeltje van vega, geen gevaar voor besmetting van rauw vlees). Bij het eerste hapje dacht ik ‘Wow! Die structuur!’. De pulled veggie was totaal niet papperig, maar had echt eens stevige structuur, vergelijkbaar met kip. Wauw, Vivera, geen idee hoe jullie het voor elkaar hebben gekregen, maar hier scoren jullie punten mee.

Over de smaak was ik helaas iets minder enthousiast. Het was lekker, echt wel, maar van mij zou de saus waar de pulled veggie stukjes mee omhuld waren, wel iets minder zoet mogen zijn. Het is een smaak die doet denken aan bbq-saus en ik moet toegeven dat dat niet echt mijn favoriete saus is. Misschien een leuke uitdaging voor Vivera om ook pulled veggie in andere smaken te ontwikkelen, want de stukjes op zich waren echt top.

De pulled veggie is op dit moment alleen nog te koop bij de Hoogvliet en Jumbo. Bij de Jumbo betaal je voor een pakje pulled veggie van 240 gram, 3,29 euro. Niet goedkoop, dat weet ik, maar vergelijk het eens met een pakje vlees, dan valt het opeens wel weer mee toch?

En wat doe je dan met die reepjes nepvlees in bbq-saus? Nou wat niet? Verwerk ze in een wrap, doe ze door je chili sin carne of beleg er je boterham mee (dat deed ik met de restjes die ik over had, echt een aanrader!). Mocht je inspiratieloos zijn dan heb ik hier een receptje voor gevulde zoete aardappel met Mexicaanse roerbakgroenten en Vivera pulled veggie.

Review pulled veggie 1.jpg


Gevulde zoete aardappel met Mexicaanse roerbakgroenten en Vivera pulled veggie

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 2 middelgrote zoete aardappels
– 1 zakje Mexicaanse roerbakgroenten (zakje 400 gram)
– 1/2 pakje Vivera pulled veggie
– 1 theelepel gerookte paprikapoeder
– 1/2 theelepel tex mex kruiden
– een beetje olie
– optioneel, ter garnering: 1/2 avocado

Extra: aluminiumfolie

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Was de zoete aardappels en wrijf ze in met wat olie. Prik wat gaatjes in de aardappels met een vork zodat het stoom kan ontsnappen tijdens het garen. Pak ze vervolgens in met aluminiumolie. Leg de ingepakte zoete aardappels in de oven en bak ze 60 minuten, zodat ze lekker zacht worden.
3. Verhit als de baktijd van de aardappels bijna voorbij is wat olie in een pan. Bak hierin de Mexicaanse roerbakgroenten. Voeg ook het gerookte paprikapoeder en de tex mex kruiden toe. Bak dit geheel zo’n 5 minuten.
4. Verhit in een andere pan ook een beetje olie en bak hierin de pulled veggie in 3 minuten goudbruin.
5. Snijd ondertussen de avocado in plakjes of blokjes.
6. Haal de aardappels uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden. Neem een vork en ‘woel’ het vruchtvlees van de aardappel wat los, zodat er een soort puree in de schil ontstaat.
7. Schep wat van de groenten in de zoete aardappelhelften. Leg hierop wat van de pulled veggie en garneer het geheel eventueel nog met wat avocado.

Tip: Waarschijnlijk heb je na het vullen van de aardappels nog wat groenten over. Deze kun je in een bakje doen en serveren naast je gevulde aardappels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *