Review: Marley Spoon Maaltijdbox

Jaaaaa twee weken geleden kreeg ik op Instagram een berichtje van Marley Spoon. Of ik een maaltijdbox van hen wilde proberen. Uhhh JA! Niet omdat ik een hekel heb aan boodschappen of omdat ik te lui ben om zelf te bedenken wat ik ga koken, maar gewoon omdat ik het leuk vind om te werken met nieuwe ingrediënten die ik zelf niet zo snel zou kopen en recepten te proberen waar ik zelf niet op zou komen. Benieuwd wat ik van de Marley Spoon box vind? Lees dan snel even deze review.

Bij Marley Spoon kun je zelf kiezen welke gerecht je in je box wilt. Het handige is dat je zelfs vier weken vooruit kunt plannen en alvast aan kunt geven welke maaltijden je de komende weken wilt ontvangen. Ook ik mocht kiezen welke twee maaltijden ik wilde ontvangen. Op de site kun je kiezen uit zeven maaltijden. Er zit echt van alles tussen, vis, vlees, vega, you name it. Wat ik zelf erg fijn vond is dat er veel informatie over de gerechten geven wordt. Zo kun je de voedingswaarden checken, kun je zien welke ingrediënten er in de box zitten, welke ingrediënten je zelf nog toe moet voegen en kun je zien hoeveel tijd het kost om de maaltijd te bereiden. Ik koos voor een herfstsalade met pompoen en kalkoen en een laksa met koolvis. Dit vond ik twee leuke receptjes omdat ik bijvoorbeeld nog nooit met kalkoen gewerkt had, en laksa, daar had ik nog nooit van gehoord, maar het zag er heerlijk uit.

marley-spoon
De herfstsalade met geroosterde pompoen en kalkoen

De prijs Na het bestellen wordt de box op een door jezelf gekozen moment thuisbezorgd. Super handig. Maar wat betaal je nu voor zo’n box? Ik ontving twee maaltijden voor twee personen. Dit kost, inclusief verzending, 36 euro, dat is dus 9 euro per portie. Niet goedkoop dus. Wel wordt de prijs per maaltijd lager wanneer je meerdere maaltijden bestelt. Wanneer je drie maaltijden voor twee personen kiest komt het totaal namelijk uit op 39,90 euro. Dat is 6,65 euro per portie. Even ter vergelijking, de maaltijdbox van HelloFresh die ik een tijdje geleden uittestte kostte 39 euro voor 6 porties.

De bereiding Op de receptkaarten stond dat de gerechten een half uurtje bereidingstijd kosten. Dat klopte helemaal. De receptkaarten waren duidelijk te volgen en de bereiding bestond uit gemakkelijke stappen. Je hoeft echt geen keukenprinses te zijn om zo’n Marley Spoon maaltijd op tafel te zetten.

marley-spoon-1
De ingrediënten voor de laksa met koolvisfilet en sperziebonen van de eerste foto.

De smaak Tijd voor belangrijkere zaken, hoe smaakten de gerechten? Ik vond beide maaltijden lekker, maar de herfstsalade sprong er voor mij toch echt bovenuit. Ik ben een grote fan van pompoen, dus dat kon niet fout gaan, maar ook de kalkoen was erg lekker. De kruidenmix die erbij zat was heerlijk en de kalkoen was lekker sappig. Naast pompoen en kalkoen zat er een frisse salade bij dit gerecht. De dressing werd gemaakt van mandarijnsap, super lekker. Dat ga ik vaker gebruiken in mijn dressings. De laksa vond ik ook lekker, maar ik moest wel even wennen aan de smaken. Laksa is eigenlijk een soort noedelsoep. De eiernoedels waren erg lekker en ook de vis was prima, maar ik vond de bouillon wel vrij heftig. Ik ben niet gewend erg pittig te eten dus een glaasje water had ik wel nodig. Ook houd ik niet zo van koriander, daarom gebruikte ik maar een klein deel van het bosje. De porties waren trouwens ruim voldoende, zelfs aan de grote kant voor mij. Grote eters hoeven zich geen zorgen te maken dat ze honger zullen leiden, van sommige ingrediënten, zoals de noedels en rucola, werd zelfs wat extra geleverd voor het geval je in een hongerige bui bent.

Eindoordeel Ik heb heerlijk gegeten afgelopen week. Toch zou ik de Marley Spoon box zelf niet zo snel bestellen. Het is erg handig om alle ingrediënten thuis geleverd te krijgen en de gerechten zijn echt heerlijk, maar de prijs is voor mijn studentenbudget wat aan de hoge kant. Wel denk ik dat zo’n box een uitkomst is voor mensen die fulltime werken en ’s avonds toch iets lekkers op tafel willen zetten. Je hoeft niet dan te denken aan boodschappen doen en je hoeft niet op zoek te gaan naar recepten om toch elke week verrassende, verse maaltijden op tafel te toveren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *