How to: Advent kalender

Ik houd van kerst en ik houd van chocolade, aftellen naar kerst met chocolaatjes vind ik dan ook een geniaal idee! Beetje jammer alleen dat de chocolaatjes uit een adventkalender vaak niet te eten zijn. Als ik dan chocolade eet wil ik wel goede chocolade. Daarnaast past een Disney Princes adventkalender op dit moment ook niet echt in mijn interieur. Daarom besloot ik zelf een adventkalender te maken. Mooi én met lekkere chocolade. Het is een beetje laat, maar ik wilde jullie deze how to toch niet onthouden.

Vroeger kreeg ik ieder jaar in mijn schoentje een adventkalender. Natuurlijk compleet met Disney of kerstmanprint. Elke dag een vakje openen en een chocolaatje krijgen. Eigenlijk vind ik dat aftellen nog steeds super leuk, want de kerstdagen zijn nu eenmaal mijn favoriete feestdagen. Ik stond afgelopen week dan ook met een adventkalender in mijn hand bij de Action en twijfelde om er gewoon eentje te kopen. Ik heb hem toch teruggelegd, want eigenlijk zijn die chocolaatjes in zo’n kalender gewoon echt niet lekker. Toen ik mijn kalender met een klein beetje spijt toch maar terug in het schap legde zag ik kerstchocolade liggen. Dat bracht me op het idee om een eigen adventkalender te maken met hemelse chocolade. Ik kocht een zakje mini Kinder reepjes en een zakje Milka Oreo kerstballetjes en ging thuis aan de knutsel.

adventkalender

Ik wilde kleine doosjes of zakjes vouwen om hier dan de chocolaatjes in te doen. Na wat gepruts raadpleegde ik toch maar een YouTube tutorial. Met wat hulp van deze video (en een hoop geduld) vouwde ik 24 mini zakjes.

Een adventkalender moet natuurlijk ook cijfertjes hebben, dus die schreef ik op leuke labels van de Action (waar zouden we zijn zonder die winkel?). Alle 24 zakje prikte ik op mijn prikbord en that’s it. Mijn adventkalender met lekkere chocolade was net op tijd af, zodat ik op 1 december mijn eerste verrassing kon uitpakken.

adventkalender 2.jpg


How to: adventkalender

Benodigdheden:
– een prikbord
– 24 chocolaatjes (tip: bij de Action hebben ze lekkere kleine kerstchocolaatjes)
– 12 A4 vellen
– perforator
– labeltjes (ook deze kocht ik bij de Action)
– witte etiketten
– leuke touwtjes
– 24 punaises
– een fineliner

How to:
1. Vouw 24 zakjes volgens de tutorial in de video. Het lijkt super moeilijk de eerste paar keer, maar gewoon doorzetten. Op een gegeven moment heb je het door en dan vouw je ze zo in elkaar.
2. Doe in elk zakje een chocolaatje en vouw het bovenste randje om om het zakje te sluiten.
3. Perforeer een gaatje in het omgevouwen randje.
4. Neem etiketje en schrijf hier een nummer op. Plak dit nummertje op een etiketje en rijg het met een touwtje door het gaatje in het zakje. Je kunt ook wat afwisselen door sommige etiketjes direct op het zakje te plakken en er geen labeltje aan te hangen. Doe dit voor elk zakje, met de nummers 1 tot en met 24 natuurlijk.
5. Prik de zakjes met punaises op je prikbord. Je kunt ervoor kiezen om de zakjes op nummer volgorde te hangen, maar ik vind het juist leuk om de cijfers te verspreiden.
6. En dan geduld hebben. Niet stiekem al het zakje voor de komende vijf dagen openen, maar netjes elke dag eentje! Dat was vroeger erg lastig. Ik hoop dat ik nu wat meer beheersing heb.

Tips:
– Het is ook leuk om in sommige zakjes een leuke boodschap voor jezelf te doen. Zo heb ik bijvoorbeeld 22 december een groot tentamen. In het zakje van die dag heb ik een leuke quote voor mezelf gestopt.
– In plaats van labeltjes kun je ook meteen op het zakje een cijfertje schrijven.
– Als je geen prikbord hebt kun je ook een lijntje spannen en hier de zakje aan knopen of aan vast maken met wasknijpertjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *