Recept: Overnight oats met homemade appelcompote

Met dit koude weer heb ik toch echt het liefste een warm havermoutje, maar aangezien ik vaak om half negen op school moet zijn heb ik ’s morgens niet de tijd om op mijn gemakje een havermoutpapje te eten. Daarom eet ik vaak mijn overnight oats op in de trein. Koud, helaas. Maar vandaag ik heb een overnight oats receptje dat misschien wel koud is, maar wel erg warme smaken heeft. Perfect voor koude, vroege ochtenden dus. 

Vorige week kocht ik op de markt drie kilo appels. Het waren appels van een soort die ik nog niet kende, maar de marktkoopman zei dat ze erg lekker waren. Oke, prima, doe mij maar twee kilo dan. Maar ja, twee kilo kostte 2 euro, en drie kilo 2,50, dus ik ging naar huis met een grote tas van drie kilo natuurlijk. Thuis aangekomen proefde ik de appels en ik vond ze niet lekker. Balen! Weggooien is zonde natuurlijk, dus ik maakte er appelcompote van. Gelukkig was die echt hemels. Afgelopen week bestond mijn treinontbijtje dus uit overnight oats met deze heerlijke homemade appelcompote.

breakfast-trifle-1

Naast een berg appels gebruikte ik in deze appelcompote een flinke dosis kaneel en wat rozijntjes. De appelcompote kun je serveren bij een oer-Hollands stamppotje of je kunt een lepel door je yoghurt roeren. Maar vandaag heb ik een receptje voor een lekker laagjes ontbijt bestaande uit overnight oats gemaakt van de Keyzer Oats Sunny Seeds mix, een flinke dot Arla Skyr in de smaak honing en natuurlijk een flinke portie van de homemade appelcompote.


Recept: Overnight oats met homemade appelcompote

Ingrediënten voor de appelcompote (voor 3 jampotjes vol):
– 2 kilo appels
– 1 eetlepel kaneel
– 1 theelepel koekkruiden
– een handje rozijnen

Extra: drie lege jampotjes. Zet deze een kwartiertje in de oven op 150 graden of kook ze een kwartier in een grote pan met water, zodat ze vrij zijn van bacteriën.

Bereiding van de appelcompote:
1. Schil de appels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 centimeter.
2. Doe de appels samen met de kaneel en koekkruiden in een grote pan met een klein bodempje water. Gaar de appelstukjes onder af en toe roeren. Als je een appelcompote wilt, zoals ik, is 15 tot 20 minuten voldoende. De appelstukjes zijn dan nog niet helemaal tot moes gekookt. Als je liever een gladde appelmoes hebt, laat de pan dan nog wat langer op het vuur staan tot de appelstukjes helemaal tot een puree gekookt zijn.
3. Roer de rozijntjes door de appelcompote (of moes).
4. Schep de appelcompote in de schone jampotjes en draai de dekseltjes erop. Keer de potjes om en laat ze op hun kop afkoelen. De dekseltjes trekken hierdoor vacuüm waardoor de appelmoes langer houdbaar is.

Ingrediënten voor de overnight oats (voor 1 portie):
– 35 gram Keyzer Oats Sunny Seeds mix (hier te koop)
– 100 milliliter melk
– 2 volle eetlepels Arla Skyr honing (of andere yoghurt naar keuze)
– 2 a 3 volle eetlepels homemade appelcompote

Bereiding:
– De avond van tevoren: Neem een potje en doe hier 35 gram Keyzer Oats in. Overgiet de muesli met melk tot deze volledig bedekt is. Zet de overnight oats nu in de koelkast en laat deze een nachtje weken.
– De volgende ochtend: Neem het potje overnight oats uit de koelkast en schep hier twee flinke eetlepels Arla Skyr op. Leg bovenop de Skyr een royale laag van je eigen homemade appelcompote.
– Je kunt je ontbijt meteen opeten of je draait de deksel op het potje en neemt het mee naar school, je werk, de trein, de file of jouw favoriete ontbijtplekje.

0 gedachten over “Recept: Overnight oats met homemade appelcompote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *