Follow the foodie: Chocolade proeven bij Stach

Ken je Stach al? Bij Stach kun je terecht voor de lekkerste koeken, een super verantwoorde chiapudding, een belegd broodje, een goede koffie en nog veel meer. Stach heeft daarnaast een eigen lijn chocolade repen en die is deze week uitgebreid met 6 nieuwe smaken! Om dat te vieren mocht ik met een aantal andere foodbloggers en instagrammers een kijkje achter de schermen nemen om te zien hoe de repen gemaakt worden. En natuurlijk werd er ook geproefd. Benieuwd naar de nieuwe smaken? Lees dan snel verder.

Een paar dagen geleden zag ik een foto van Stach voorbij komen met de 6 nieuwe repen chocolade. Door te reageren op die foto maakte je kans op een kijkje achter de schermen. Dat wilde ik wel, dus ik reageerde. Dinsdagochtend ontving ik een berichtje, ik was uitgekozen! Super leuk! Woensdagochtend nam ik dus de trein naar Amsterdam, de reis duurde twee uur (enkeltje!), maar hé, voor chocolade heb ik veel over. We werden ontvangen bij Urban Cacao Amsterdam, het bedrijf dat de chocolade voor Stach maakt.

Daar kregen we een kijkje in de keuken. We zagen hoe de macarons gemaakt worden en we kregen een kijkje achter de schermen bij de chocolade afdeling. Helaas waren alle repen op dat moment al gemaakt en uit hun vorm gehaald, maar we kregen wel een uitleg over het werken met chocolade. Ook zagen we hoe de repen klaar gemaakt worden voor de winkel. Het inpakken van de repen in de mooie Stach papiertjes gebeurt helemaal met de hand. Wat een werk als je bedenkt dat er bij Stach een paar duizend repen per week verkocht worden!

stach 2.jpg
Wie droomt er nog meer van zo’n machine in huis?

Na de rondleiding en de goede uitleg was het tijd voor het belangrijkste onderdeel van de dag, het proeven van de nieuwe smaken, want let’s be honest daar waren we natuurlijk voor gekomen. Na een paar stukjes was het wel duidelijk wat de favoriet van de groep was: de witte chocolade met limoen en knettersuiker. Terwijl alle bakjes nog redelijk vol zaten was dat bakje al helemaal leeg. En terecht, want hij was zo lekker. Ik houd normaal helemaal niet zo van witte chocolade, ik kies meestal voor pure, maar deze was echt top! De limoen zorgde ervoor dat de witte chocolade niet te zoet was, maar juist heel fris. Echt een aanrader. Na het proeven kregen we een tasje mee naar huis met alle zes de smaken. Het wordt nog een uitdaging om die niet in één week weg te werken want ze zijn alle zes heerlijk.

stach 3.jpg

En dit zijn ze dan, de nieuwe smaken. Van links naar rechts:
– Wit, limoen, knetter (mijn favoriet!)
– Melk, pinda, cookiecrunch (de runner up, ook erg lekker)
– Puur, framboos, crisp
– Melk, cranberry, salty caramel
– Puur, pistache, amandel, hazelnoot
– Melk, stroopwafel, caramel (ook heel lekker)

Toen we afscheid hadden genomen van Urban Cacao Amsterdam, oftewel ‘chocolate heaven’, werden we uitgenodigd om mee te gaan lunchen bij Stach aan de Haarlemmerstraat. Natuurlijk wilden we dat. Op naar Stach dus. Onder het genot van een broodje en een sapje hadden we alle tijd om lekker te kletsen over eten, bloggen en nog veel meer. Super leuk om een aantal mensen die ik al een tijdje op Instagram volg nu eens in real life te zien en te spreken.

stach 5.jpg

Om af te sluiten nog een paar weetjes over chocolade en Stach:

– Niet alleen de chocolade, maar ook de macarons en mud cake die bij Stach verkocht worden, worden gemaakt door Urban Cacao Amsterdam.
– De smaak van chocolade wordt niet alleen bepaald door het cacaogehalte. De soort cacaobonen is daar ook erg bepalend in. Een chocolade van 60% cacao kan daarom donkerder smaken dan een chocolade van 80% cacao.
– De wikkels die om de repen chocolade zitten worden speciaal voor Stach ontworpen door een ontwerpster die ook patronen voor behang ontwerpt.
– Het is erg lastig om vloeistoffen in chocolade verwerken. De reep wit, limoen, knetter was dan ook een uitdaging.

Dankjewel Stach voor de leuke middag en heerlijke chocolade

Wil je nog meer zien van deze dag, bekijk dan dit filmpje van Eefsfood:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *