Recept: Noedelsoep met misopasta

Noedelsoep ken je misschien uit zo’n plastic zakje of potje. Kokend water erbij en aanvallen. Vandaag tilde ik deze snelle snack naar een hoger niveau en ik maakte een noedelsoep met misopasta. Het is wat meer werk dan een zakje instant noodles opentrekken, maar zeg nou zelf, het ziet er toch ook veel beter uit. 

Misopasta is een gefermenteerde pasta gemaakt van sojabonen. Dit klinkt misschien niet echt aantrekkelijk, maar als je eenmaal aan de smaak gewend bent, is het heerlijk. Ik vind het lastig te beschrijven hoe miso precies smaakt. De smaak is erg hartig en het wordt ook wel omschreven als umami. Umami is vijfde smaak naast zoet, zuur, zout en bitter. Je moet het gewoon een keer proberen, dan weet je wat ik bedoel.

noedelsoep 1.jpg

Met de misopasta maak je een bouillon voor de noedelsoep. Deze bouillon kun je vullen met allemaal lekkere ingrediënten. Ik koos voor soba noedels (noedels gemaakt van boekweit), paksoi, taugé, sojabonen en een gekookt eitje. Met de ingrediënten kun je lekker variëren. Voor de echte vleeseters is een noedelsoepje met kip lekker, maar van deze soep kun je ook prima een vegan maaltijd maken. Vervang het eitje dan voor wat blokjes gebakken tofu.


Noedelsoep met misopasta

Ingrediënten (voor 2 grote kommen soep):
– 3 eetlepels misopasta
– 100 gram sojabonen (vers of ontdooid uit de diepvries)
– 75 gram taugé
– 2 hard gekookte eieren
– 2 kleine stronkjes paksoi of 1 grote
– 2 bundeltjes soba noedels (of andere noedels naar keuze)

Bereiding:
1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bij mij duurde dit 7 minuten.
2. Breng 1 liter water aan de kook voor de soep en roer hier de misopasta doorheen. Laat de misobouillon 5 minuten doorkoken.
3. Halveer de stronkjes paksoi en kook deze 1 à 2 minuten in de misobouillon. De paksoi moet niet te gaar worden, hij mag wat bite hebben.
4. Verdeel de noedels over twee diepe borden. Schep de paksoi uit de bouillon en leg deze in de kommen. Garneer de kommen vervolgens met de sojabonen, taugé en de gekookte eieren.
5. Schep tot slot de bouillon in de kommen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *