Recept: Beet ’n berry overnight oats

De afgelopen weken at ik bijna elke ochtend overnight oats. De appel-kaneel en banaan-chocolade oats komen me inmiddels een beetje de neus uit, dus ik ben wat gaan experimenteren met nieuwe smaken. Deze beet ’n berry overnight oats waren één van de geslaagde experimenten, dus ik deel vandaag het recept met jullie.

Het liefste eet ik ’s ochtends een warm kommetje havermout, maar om in de ochtend wat tijd te besparen en tijd te maken voor mijn morning yoga, zet ik voor de dagen dat ik vroeg op school moet zijn een bakje overnight oats in de koelkast. Die eet ik dan meestal in de trein op. Zo is je treinreis meteen ook een stuk minder saai trouwens.

beet n berry oats. 1jpg.jpg

Dit pretty in pink ontbijtje is gemaakt van een gepureerd bietje met wat melk en havervlokken. Daarop liggen een laagje yoghurt en wat diepvries framboosjes. Een fancy ontbijtje dat eigenlijk heel gemakkelijk te maken is. Daarmee ga je je medereizigers in de trein, of je collega’s op kantoor, zeker jaloers maken!


Beet ’n berry overnight oats

Ingrediënten (voor 1 persoon):
– 1 gekookt bietje
– 100 milliliter melk
– 40 gram havervlokken (of muesli, zonder toegevoegde suiker)
– 4 eetlepels yoghurt
– een handje (diepvries) frambozen

Extra: een staafmixer

Bereiding:
1. Doe het bietje en de melk in een bakje. Pureer dit met de staafmixer tot een glad mengsel.
2. Voeg de havervlokken toe en roer deze door het bietjesmengsel.
3. Doe het havermout-bietjesmengsel in een bakje of potje. Leg hier een laagje yoghurt op en garneer het geheel met wat framboosjes.
4. Laat je overnight oats een nachtje in de koelkast staan en de volgende ochtend hoeft je je niet meer druk te maken om je ontbijt.

0 gedachten over “Recept: Beet ’n berry overnight oats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *