Recept: Gezonde tonijnsalade met witte bonen

Smeerseltjes, zo noemt mijn oma al die lekkere salades om op brood of op een toastje te doen. Vandaag heb ik een recept voor een homemade smeerseltje: Homemade gezonde tonijnsalade met witte bonen. Niet van Johma oet Twente, maar van Miss Havermout uit Tilburg.

Eigenlijk kun je dit geen recept noemen. Deze tonijnsalade is namelijk een kwestie van een paar blikjes open trekken en de inhoud met elkaar mengen. Ach, het mag ook wel eens gemakkelijk zijn toch?

tonijnsalade 1.jpg

Naast tonijn zit deze tonijnsalade vol bonen. Cannellini bonen om precies te zijn (volgens mij zijn dit gewoon witte bonen, maar hé als Bonduelle het cannellini bonen wil noemen, ook prima). Door de bonen krijg je een lekker vullende salade. Twee sneetjes volkorenbrood met een dikke laag van deze tonijnsalade is voor mij dan ook een prima vullende lunch.

Deze salade is trouwens niet alleen lekker als lunch. De restjes kun je ’s avonds bij de tv lekker opeten met wat toastjes. Of dip er wat tortilla chips in voor een lekkere friday night snack.


Gezonde tonijnsalade met witte bonen

Ingrediënten (voor 1 pot tonijnsalade):
– 1 blikje tonijn (in water)
– 2 kleine blikjes cannellini (of witte) bonen
– 3 eetlepels cottage cheese
– een handje olijven
– een handje verse peterselie
– versgemalen peper naar smaak
– optioneel: een gesnipperd rood uitje (Ik heb dit er niet in gedaan omdat ik dan na mijn lunch zo’n uien adem heb. Dat wilde ik mijn klasgenootjes niet aan doen.)

Bereiding:
1. Giet de cannellini bonen in een zeef en spoel ze onder koud water af.
2. Giet ook de tonijn af.
3. Snijd de olijven in ringetjes en snijd de peterselie fijn.
4. Prak de cannellini bonen fijn. Het mag een grove puree zijn, er mogen dus wat stukjes hele bonen in de puree zitten.
5. Voeg de tonijn, cottage cheese, olijven, peterselie, peper en eventueel een gesnipperd rood uitje toe aan de geprakte bonen. Roer alles goed door elkaar en klaar is je homemade tonijnsalade.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *