Recept: Mexicaans gevulde paprika’s

Kijk, je kunt natuurlijk een stoofpotje maken van paprika en bonen. Serveer er wat rijst bij en je hebt een prima maaltijd. Erg spannend is dat alleen niet. Met dezelfde ingrediënten kun je ook deze gevulde paprika’s maken. Smaakt hetzelfde, maar je eet ook met je ogen, dus ik denk dat deze variant stiekem toch net wat beter smaakt. En het is niet eens moeilijk!

De gevulde paprika’s zijn niet alleen gemakkelijk te maken, je hebt er ook niet veel ingrediënten voor nodig: wat paprika’s (joh!), een uitje, twee tomaten, een blikje tomatenpuree, wat specerijen en om het helemaal gemakkelijk te maken gebruikte ik een kant-en-klare bonenmix van Bonduelle. Hierin zitten kidney bonen, limabonen, black eyed bonen en mais. Handig, hoeft je zelf niet vier verschillende potjes te kopen en mixen.

Mexicaans gevulde paprikas 1.jpg

Om de vulling op smaak te brengen gebruikte ik Tex-Mex mix. Dit is een specerijenmengsel waar je een instant Mexico gevoel van krijgt. Vaak zitten er specerijen als knoflookpoeder, uienpoeder, (gerookt) paprikapoeder, chilipoeder en komijnpoeder in. Je zou het mixje dus ook prima zelf kunnen maken, maar dan moet je wel al die dingen in huis hebben. Heb je nu niet zo’n uitgebreide pantry, koop dan gewoon een potje Tex-Mex in de supermarkt. Daarnaast gebruikte ik wat chipotle chiliflakes van Marks&Spencer. Mocht je ooit in die winkel komen, dan zijn deze chiliflakes echt een aanrader. Je kunt natuurlijk ook gewone chiliflakes of chilipoeder gebruiken.


Mexicaans gevulde paprika’s

Ingrediënten (voor 2 gevulde paprika’s):
– 2 paprika’s
– 2 kleine blikjes bonenmix
– 1 blikje tomatenpuree
– 2 tomaten
– 1 ui
– 1/2 theelepel Tex-Mex specerijenmix
– 1/2 theelepel chiliflakes (als je chilipoeder gebruikt, gebruik dan wat minder dan 1/2 theelepel)
– zout en peper
– olijfolie om in te bakken

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Snipper het uitje en snijd de tomaten in blokjes.
3. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de uitjes tot ze glazig zien.
4. Voeg dan de specerijen, chiliflakes en de tomatenpuree toe. Bak dit zo’n 2 tot 3 minuten mee zodat de smaken uit de specerijen goed naar voren komen.
5. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en giet de een scheutje water in de pan. Voeg ook de bonen toe en laat dit geheel ongeveer 5 minuten pruttelen.
6. Proef de vulling en breng hem eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
7. Was de paprika’s en snijd de bovenkant los. Bewaar dit ‘dekseltje’ wel. Kijk even of de paprika’s rechtop blijven staan. Als ze omvallen snijd dan een stukje van de onderkant weg zodat ze een recht vlak hebben om op te staan. Vul de paprika’s met de bonenvulling en zet ze in een ovenschaal. Doe het ‘dekseltje’ weer op de paprika’s en plaats ze in de oven. Bak ze ongeveer 15 tot 20 minuten.

Serveer de paprika’s met wat rijst of couscous. Je kunt de paprika’s eventueel nog garneren met wat crème fraîche of cottage cheese.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *