Follow the foodie: Vrijdagmiddagborrel met Boursin

Na de super geslaagde pop-up resto challenge van afgelopen week, stond er ook deze week weer een leuk foodie-event op de planning: het Vrijmiboursin event. Een vrijdagmiddagborrel georganiseerd door Boursin, speciaal voor de winnaars van de Boursin insidersactie. Een avond vol hapjes, drankjes, foodies en mijn favoriete foodbloggers. 

Voor de insidersactie van Boursin maakte ik een borrelplank met drie receptjes voor homemade crackers. Met dit receptje verdiende ik een uitnodiging voor het Vrijmiboursin event in Amsterdam. De borrel was afgelopen vrijdag. Samen met m’n zusje nam ik de trein naar the big city. Na wat slenteren door de Haarlemmerstraat, kwijlen bij de chocolade van Stach en een Latte Macchiato bij Zoet en Hartig was het tijd om op zoek te gaan naar Amsterdam Flavours, de locatie van de borrel. Eenmaal daar aangekomen stonden er al een aantal koks heerlijke hapjes te bereiden en stonden Leonie (van gewoonwateenstudentjesavondseet) en Pauline en Annika (van uitpaulineskeuken.nl) ons, en alle andere enthousiaste foodies, al op te wachten.

vrijmiboursin 3.jpg
Foto: @arietacookingdom

De chefs van Amsterdam Flavours zorgden ervoor dat we geen honger hoefden te leiden. We konden de hele avond snacken: gedroogde worst, groente met boursin-paprika dip, brood met pompoenhummus, mini Boursin cupcakes, kaassoesjes, bruschetta’s met gegrilde groente en dé grote favoriet van de avond, groenten in een knapperig tempura beslagje. Maar van al dat eten krijg je natuurlijk dorst. Gelukkig was ook daar aan gedacht. Op het aanrecht stonden tapjes met munt- en komkommerwater en er was een heuse gin-tonic bar. We kwamen niks te kort dus.

vrijmiboursin 4.jpg
Foto links: @circusveening Foto rechts: @uitpaulineskeuken

Tussen de hapjes en drankjes door was er alle tijd om lekker te kletsen met andere foodies. Ennn ik heb zelfs even een praatje gemaakt met Leonie en Pauline en Annika. Leuk om te horen hoe zij van hun hobby hun beroep gemaakt hebben. Ook zij zijn ooit klein begonnen, dus wie weet waar Miss Havermout over vijf jaar staat. Pauline gaf nog een korte presentatie over food photography. Ze gaf wat tips om de beste instafood foto te maken. Altijd handig!

Aan het einde van de avond werden nog drie winnaars gekozen die het leukste Boursin receptje bedacht hadden. Helaas hoorde ik hier niet bij, maar ik ging niet met lege handen naar huis. Iedereen kreeg namelijk een Boursin goodiebag mee naar huis. Een super leuk ‘Friyay’ canvastasje met Boursin (duh), stokbrood, melba toast, worstjes, olijven en een heel mooi olijfhouten plankje. Een leuk aandenken aan een hele leuke avond. Ik zeg, kom maar op met de volgende insidersactie!

vrijmiboursin 5.jpg
Foto: @daisieskitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *