What I eat in a day #4: Rustig vakantiedagje

Weer een nieuwe What I eat in a day, gewoon omdat ik daar zin in had. Ik laat jullie zien wat ik vandaag at op deze gewone maandag in de vakantie. Voor vandaag stond er niks op de planning, alleen een lesje Club Power om twaalf uur. Een lekker rustig vakantiedagje dus. Ben je benieuwd wat ik op zo’n dag eet? Kijk dan snel mee.

ONTBIJT

What i eat 4 ontbijt

Laten we maar weer bij het begin beginnen: ontbijt. Omdat ik van twaalf tot één een lesje club power op de planning had staan, kon ik pas laat lunchen. Daarom besloot ik ook wat later te ontbijten dan ik gewend ben. Om tien uur nam ik een grote kom zoats (havermoutpap met courgette). Ik maakte deze met 35 gram havermout, een flinke scheut melk, een scheut water, 1/3 courgette en wat geraspte kokos. Daarop legde ik een fancy mango roos, wat plakjes banaan en een paar moerbeien. Bij mijn ontbijt dronk ik een groot glas water.

TUSSENDOOR: Voordat ik ging sporten nam ik nog een minibanaantje. Deze vond ik zaterdag op de markt. Super schattige zoete, kleine banaantjes, ideaal als klein tussendoortje.

LUNCH

What i eat 4 lunch

Na het sporten had ik honger, tijd voor een goede lunch dus. Ik toastte twee sneetjes brood in de oven. Eentje belegde ik met drie plakjes kipfilet en een halve avocado. De andere met twee plakjes rookkaas en wat plakjes courgette. Daarbij maakte ik een super simpele komkommersalade met wat dun gesneden rode ui en balsamicodressing. En als ‘toetje’ wat puntjes watermeloen.

TUSSENDOOR

What i eat 4 tussendoor.png

Omdat ik vanmiddag toch niks te doen had, bracht ik maar weer eens een bezoekje aan de kringloopwinkel. Naast eten zijn kringloopwinkels mijn grootste hobby. Ik vind het altijd leuk om tussen de rommel op zoek te gaan naar mooie bordjes, kommetjes of schattige theekopjes. Maar ik koop er ook vaak kleding. Voordat ik mijn thriftshoptripje begon at ik een luchtige volkoren wafel met een minibanaantje en wat kaneel. Onderweg naar de kringloopwinkel kwam ik een bramenstruik vol grote, zwarte bramen tegen. Gelukkig had ik nog een bakje in mijn fietstas zitten, dus dat heb ik even gevuld. Toen ik thuis kwam belandden de verse bramen meteen in een bakje yoghurt met nectarine, moerbeien en gepofte amaranth.

AVONDETEN

What i eat 4 avondeten

Mijn avondeten was lekker gemakkelijk. Ik had nog een kommetje kokos-mango curry met rijst over van gisteren, dus dat ging in de magnetron, een handje cassave kroepoek erbij en aanvallen. Het recept voor deze heerlijke curry komt woensdag online, dus nog even geduld.

TUSSENDOOR

What i eat 4 late night snack

Zo dat was het dan, mijn eetdagboekje. Ik plof nu op de bank met een film, een heerlijk stuk homemade bananabread mét extra pindakaas (recept van uitpaulineskeuken) en een kop thee. Oh ja, die knapperd op de foto, dat is Ike, de hond van mijn stiefzus. Ik pas op haar huis, en hond, terwijl zij met haar gezinnetje lekker op vakantie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *