Pinspiratie: Tofu

Tijdens mijn weekje vegan eten ontdekte ik tofu. Ik had er al veel horrorverhalen over gehoord, maar wat blijkt, tofu is best lekker als je het wat liefde geeft. Tot nu toe maakte ik altijd gebakken tofu in een sojasaus marinade (recept), maar je kunt veel meer doen met een blok tofu. Lees snel verder voor wat Pinspiratie.

Tofu wordt gemaakt van sojabonen en bevat daarom veel eiwitten. Dé ideale vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten dus. Er bestaan verschillende soorten tofu, de meesten zijn gewoon in de supermarkt te koop. Wil je meer weten over tofu, de verschillende soorten en wat tips voor de bereiding ervan? Lees dan dit artikel van De Groene Meisjes eens. Ik ga nu snel door met wat leuke, verrassende tofu ideetjes.

Tofu sandwich

Tofu sandwich

Voor sommingen is een sandwich of broodje gezond niet compleet zonder een plak ham. Die mensen wil ik uitdagen om dit tofu receptje eens te proberen. Een sandwich met onder andere hummus, komkommer, avocado en gebakken, gemarineerde, krokante tofu. Dat klinkt niet verkeerd toch? Het recept vind je hier.

Crispy gepaneerde tofu

Crispy tofu

Als je niet wist dat dit een post over tofu was zou je denken dat dit een krokante kip schnitzel was toch? Eigenlijk is het gewoon gemarineerde tofu gepaneerd met broodkruim. Deze ‘tofu schnitzel’ lijkt me lekker bij wat rijst en geroerbakte groenten, maar je zou er natuurlijk ook een vegan McWrap van kunnen maken. Wrapje, wat sla, gepaneerde tofu en chilisaus, easy! Klik hier voor het recept.

Tofu scramble

Scrambled tofu.jpg

Heb je zin in een lazy sunday breakfast, maar ben je de eieren wel een beetje zat, dan moet je deze tofu scramble eens maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en binnen een paar minuten lig jij weer in bed met een heerlijk ontbijtje. Je mag deze scramble natuurlijk ook als lunch eten. Dan is het lekker om er wat groenten zoals tomaten, paprika of courgette bij te doen. Het recept voor tofu scramble vind je hier.

De tofu scramble heb ik al uitgetest en hij is heerlijk (zie de eerste foto)! Qua smaak is het niet hetzelfde als scrambled eggs, maar die structuur, wow, net roerei. Deze komt op mijn lijstje met favoriete broodbeleg!

Tofu cream cheese

tofu cream cheese.jpg

Roomkaas, walnoten en honing, need I say more? Je kunt ook een vegan variant op roomkaas maken met ‘silken’ tofu. Deze tofu is wat zachter dan de tofu die je voor de gerechten hierboven gebruikt. De tofu doe je samen met wat andere ingrediënten in een blender of foodprocessor en mix je tot een romige pasta. Klik hier voor het recept.

Tofu chocolate pudding

Tofu chocolate pudding, het klinkt misschien een beetje vreemd, maar als Jamie zegt dat het lekker is… tja dan moet ik dat als zijn grootste fan wel geloven. Durf jij het aan?

Bron foto 1: degroenemeisjes.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *