Recept: Choco coco chia parfait met peer

Je zou bijna denken dat dit een nagerechtje is toch? Eigenlijk is het een super verantwoord ontbijtje vermomd als decadent toetje. Als je hier ’s morgens niet blij van wordt, sorry, dan weet ik het ook niet meer. Voor dit uber fancy ontbijtje hoeft je trouwens de wekker echt geen half uur eerder te zetten. De helft van het ontbijtje maak je de avond van tevoren en ’s ochtends maakt de blender het af. 

Smoothies uit Mason jars met rietjes kennen we inmiddels wel en smoothie bowls zijn ook niet echt revolutionair meer. Ik wilde daarom eens iets anders met mijn smootie doen en kwam zo op het receptje voor deze Choco coco chia parfait. De parfait bestaat uit verschillende laagjes, dat is het kenmerk van een parfait. Onderop vind je een mooie witte laag kokos chia pudding. De coco laag dus. Daarop ligt een smoothie van een rijpe peer, amandelmelk en cacaopoeder. De choco laag.  Zie je wat er ontstaat? Bounty flavour in een glas met peer voor de vitamientjes. Omdat een crunchy laagje niet mocht ontbreken voor het perfecte mondgevoel maakte ik de parfait af met wat plakjes peer en muesli.

choco coco chia parfait2.jpg


Choco coco chia parfait met peer

Ingrediënten (voor 1 parfait):

– 1 rijpe peer
– 100 milliliter amandelmelk
– 1 volle theelepel cacaopoeder
– 1 eetlepel chia zaadjes
– 1 eetlepel geraspte kokos
– 4 eetlepels (plantaardige) yoghurt (ik gebruikte soja yoghurt)
– 1-2 eetlepels muesli of granola

Extra: blender of staafmixer

Bereiding:

De avond van tevoren: Meng de sojayoghurt met de chia zaadjes en de geraspte kokos. Doe dit in een potje of bakje en zet het een nachtje in de koelkast.

De ochtend zelf: Snijd de peer in grove stukken (houd wat plakjes apart ter garnering). Doe de peer samen met de amandelmelk en het cacaopoeder in de blender en mix het tot een gladde smoothie. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken. Neem een mooi glas en schep hier de chiayoghurt in. Giet de choco-perensmoothie er overheen. Garneer je parfait met wat plakjes peer en muesli of granola. Done!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *