Eten volgens het boekje: Regenboogsalade van Rens Kroes

Even een confession: Ik heb heel veel kookboeken. Oke denk je nu, onschuldig, geen probleem toch? Nee, op zich niet maar ik kook er dus letterlijk NOOIT uit. Zo zonde, al die boeken staan in mijn kast, ze zijn wel doorgebladerd hoor, maar de receptjes heb ik nog nooit gemaakt. Daar moet verandering in komen, dus ik ga vaker ‘eten volgens het boekje’. Vandaag begin ik met het boek ‘Powerfood’ van Rens Kroes. Ik maakte de Regenboogsalade. 

Het boek van Rens Kroes (inderdaad, de zus van…) vind ik echt een aanrader. Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken: Ontbijt, Lunch, Diner, Snacks, Sweets, Spreads en Drinks. In elke hoofdstuk staat wel een gerechtje waarvan ik ga kwijlen: chia-banaanpudding, Quinoasushi, Courgette bootjes, Raw Oreo’s, need I say more? De hoogste tijd om het boek dus eens van de plank te pakken en er daadwerkelijk een gerechtje uit te koken.

regenboogsalade 1.jpg

Ik koos voor een licht gerechtje. Ik had gisteren namelijk een behoorlijke cheatday, lees M&M’s, Doritos cheeseburger smaak (geloof het of niet, maar die zijn echt top!), een ijsje en pizza (oke, dat was een vrij gezonde pizza met Magioni pizzabodem, zie hier). Ik kon vandaag dus wel wat gezond groenvoer gebruiken. Daarom besloot ik de regenboogsalade te maken. Deze staat eigenlijk in het hoofdstuk met lunchgerechten, maar als avondeten vind ik hem ook prima.

De regenboogsalade is gevuld met verschillende soorten groenten, linzen, avocado en hummus (die was helaas op, dus die zat niet in mijn salade). Tot zover, geen super spectaculair recept dus, maar de dressing die erbij zit maakt van deze simpele salade echt een super lekker gerechtje. De dressing bestaat onder andere uit tahin, citroensap, appel cider azijn en olijfolie. Echt zo lekker! Ik heb er meteen nog een portie van gemaakt om komende week over mijn salades te doen.

Oordeel:

– Moeilijk?: het recept was super gemakkelijk. Volgens mij kostte het me nog geen 10 minuten om deze salade op tafel te zetten. De instructies waren ook duidelijk, maar ja, wat kan er eigenlijk misgaan met een salade. Niet veel toch?
– Smaak?: vooral door de heerlijke dressing smaakte deze salade goed. En daarnaast ben ik gewoon een groot fan van linzen, dus als je die verwerkt in een gerecht kan het voor mij al niet meer stuk.
– Nog een keer?: Ik weet niet of ik de salade precies zo weer ga maken. Je kunt natuurlijk alle groenten gebruiken die je lekker vindt. De dressing ga ik sowieso nog vaker maken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *