Koken met Zonnatura: Breakfast springrolls met Roasties

Vorige week ontving ik van Zonnatura een leuk pakketje. Als bloginsider van Chickslovefood mocht ik receptjes bedenken met de nieuwe Zonnatura Roasties. Deze roasties bevatten 30% minder suiker dan andere granola’s en muesli’s uit de supermarkt. Kijk daar wordt ik blij van! Maar wat maak je ermee? Natuurlijk kun je je bakje kwark opleuken met een lepel roasties, maar wil je iets uitdagenders, maak dan eens deze breakfast springrolls met roasties.

roasties 9

Let’s be honest, springrolls zijn niet het gemakkelijkste recept om te maken. De vellen zijn super plakkerig en op een of andere manier krijg jij ze nooit zo gerold als de persoon in de YouTube video. Maar ook voor springrolls geldt het cliché: oefening baart kunst. De eerste paar keren zien je springrolls er waarschijnlijk uit als een loempia waar een vrachtwagen overheen gereden is, maar je zult zien dat je er steeds handiger in wordt. En mocht jij nu echt twee linker handen hebben, maak dan geen Instagram foto van je springrolls en eet ze gewoon lekker op. Voor de smaak maakt het namelijk niet uit hoe ze eruit zien.

Springrolls worden vaak gemaakt met noedels, vlees of vleesvervangers en groente. Niet echt breakfast proof dus. Maar als je de rijstvellen vult met wat fruit en roasties heb je een heerlijk ontbijtje. Dit deed ik in mijn breakfast springrolls:

roasties 1.jpg

Rijstvellen (deze koop je gewoon bij de supermarkt of de toko, daar zijn ze een stuk goedkoper!), een banaan, een nectarine, een kaki vrucht, wat blaadjes munt en natuurlijk de Zonnatura roasties. Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken, maar ik vond deze vruchten lekker in combinatie met de roasties. Ik gebruikte de cashew & vanille Roasties. Deze hebben een subtiele vanille smaak dus ik koos voor fruit met een niet al te overheersende smaak.

roasties 2.jpg

Ik schreef al dat het rollen van springrolls een drama kan zijn. Om je een beetje op weg te helpen hier een video met de juiste rol techniek:

Een paar tips uit eigen ervaring:
– Week je rijstvel niet te lang. Ik vind het prettiger werken als het rijstvel nog een beetje stevig is.
– Druk de ingrediënten goed naar binnen terwijl je rolt, zo krijg je een mooie compacte springroll.
– En most importantly, zet het idee van de perfecte Pinterest springroll uit je hoofd, want die ga jij nu echt niet maken.


Breakfast springrolls met Roasties

Ingrediëten (voor 4 springrolls)

– 4 rijstvellen
– 4 volle eetlepels Zonnatura Roasties
– 1 banaan
– 1 kaki vrucht
– 1 nectarine
– 8 blaadjes verse munt
– optioneel: wat honing om je springrolls in te dippen

Bereiding

1. Snijd eerst al het fruit in plakjes en pluk de blaadjes van een takje munt.
2. Doe wat lauw water in een grote schaal of koekenpan.
3. Week een rijstvel kort in het lauwwarme water en leg deze op een bord of snijdplank. Leg twee muntblaadjes op het rijstvel en maak daarop rijtjes van het fruit. Gebruik vooral niet te veel fruit, dan kun je je springroll niet goed meer rollen. Op de foto hierboven zie je hoe je je fruit het beste neer kunt leggen. Verdeel over het fruit een volle eetlepel Zonnatura Roasties.
5. Nu komt het lastigste, het rollen van de springroll. In de video hierboven kun je zien hoe je een springroll het beste op kunt rollen.

Tip: ik eet twee van deze springrolls als ontbijt. De andere twee kun je meenemen als snack of bewaren voor het ontbijt van morgen. De Roasties in de springroll zullen dan wel wat minder krokant zijn en het rijstvel wordt wat taaier, maar ik vind het nog steeds een lekker ontbijtje. Als je springrolls bewaart kun je ze beter niet tegen elkaar aan leggen. Ze plakken namelijk enorm. Om te voorkomen dat de springrolls aan elkaar gaan plakken scheid ik ze vaak met een velletje bakpapier of plastic folie.

0 gedachten over “Koken met Zonnatura: Breakfast springrolls met Roasties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *