Recept: Avocado-geitenkaas pastasaus

Oke, toegegeven, dit is misschien niet de mooiste foodfoto die je tegenkomt op mijn blog. Maar daar moet je even doorheen kijken, want deze avocadosaus is echt hemels! Je kunt hem door je ‘gewone’ pasta roeren, of je kunt hem gebruiken als saus voor courgetti als je echt in een gezonde bui bent.

avocado pastasaus1

Avocadopastasaus is echt niet revolutionair. Op Pinterest vind je heel veel recepten voor deze healthy pastasaus. Maar omdat ik eigenwijs ben en nooit netjes het recept volg ontstond deze versie met geitenkaas en die wilde ik jullie niet onthouden.

Ik serveerde de pastasaus met courgetti en baby spinazie slamix van de AH, maar je kunt natuurlijk ook gewone pasta gebruiken en er elke andere groente aan toevoegen die je lekker vindt. Als je een echte vleeseter bent is het ook lekker om wat stukjes gerookte kipfilet door je pasta te doen. Of wat zalmsnippers voor de visliefhebbers. Genoeg opties.

avocado pastasaus.jpg

En dit heb je nodig om zo’n lekker groen bordje pasta te maken. Ik gebruikte een hele avocado, maar zoals je ziet was dat geen prachtexemplaar en moest ik veel stukjes wegsnijden. Als je een mooie avocado hebt, heb je aan een halve voldoende.


Avocado-geitenkaas pastasaus

Ingrediënten (voor 1 persoon)

– 1/2 avocado
– 1 volle theelepel geitenkaasspread
– een partje citroen
– wat verse Italiaanse kruiden (ik gebruikte oregano en basilicum)
– peper en zout
– een mespuntje knoflookpoeder

Bereiding

Dit kan bijna niet simpeler. Een stap-voor-stap uitleg is zelfs niet nodig. Gooi de halve avocado, geitenkaas, Italiaanse kruiden en een mespuntje knoflookpoeder in een foodprocessor of bakje voor de staafmixer. Pureer alle ingrediënten tot een gladde massa. Als de massa erg dik is kun je een scheutje water toevoegen om hem wat te verdunnen. Voeg een klein beetje citroensap toe. Dit maakt de saus iets frisser en dit zorgt ervoor dat de saus mooi groen van kleur blijft. Proef de saus en breng hem op smaak met wat peper en zout. Je kunt eventueel ook wat extra citroensap of knoflookpoeder toevoegen als je dat lekker vindt. Serveer de pastasaus met je favoriete pasta.

0 gedachten over “Recept: Avocado-geitenkaas pastasaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *