Recept: Snelle(re) sinaasappelgranola

Er gaat niet boven homemade granola. Oke, dat lieg ik, chocolade, chocolade gaat boven alles. Oh ja en Ben&Jerry’s. However, homemade granola is super lekker, maar het kost wat werk om het te maken. Geen probleem als het zondag is en je alle tijd hebt om een grote pot voor de hele week te bakken. Maar wat nu, als je de hele week stiekem hebt lopen te snoepen uit die pot en je op vrijdagochtend niets meer over hebt voor je ontbijtje. Dan is er hoop. Er is namelijk een manier om sneller granola te maken. Lees snel verder voor mijn recept van snelle(re) sinaasappelgranola.

Ik maak bewust nooit een hele grote batch granola omdat ik weet dat die, hoe groot de pot ook is, binnen een week op is. Ik vind zelfgemaakte granola namelijk zo lekker dat ik er de hele dag van loop te snoepen als er een grote pot in mijn zicht staat. Ik maak vaak een pot waar ik ongeveer een week mee kan doen. Zo weet je ook zeker dat je granola altijd lekker knapperig blijft.

Soms komt het voor dat die pot leeg is, net als ik zin heb in een ontbijtje met granola. Een nieuwe batch maken kost meestal teveel tijd; granolamix maken, de oven voorverwarmen en de granola bakken. Het kost je toch al snel een half uur. Maar je kunt met een pannetje op het vuur ook granola maken. Dit gaat een stuk sneller. Na een paar minuutjes roosteren in de pan heb je net zo’n knapperige en heerlijke geurende granola.

sinas.jpg

Je kunt deze granola, net zoals de granola die je roostert in de oven, allerlei smaakjes geven. Vandaag deel ik mijn recept voor snelle sinaasappelgranola met jullie. Deze is lekker zomers en smaakt heerlijk met wat yoghurt en partjes sinaasappel.


Snelle(re) sinaasappelgranola

Ingrediënten (voor 1 portie)

– 2 volle eetlepels havervlokken of muesli (let er wel op dat je muesli zonder toegevoegde suiker gebruikt, bijvoorbeeld deze van de AH of deze van de Jumbo)
– 1 volle theelepel lijnzaad
– 1 volle theelepel zonnebloem- en/of pompoenpitten
– 1 theelepel kokosrasp
– 6 cashewnoten, gehalveerd
– 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
– 1/2 theelepel kokosolie

Bereiding

1. Neem een kom en meng hierin de havervlokken, lijnzaad, pitten, kokosrasp en cashewnoten.
2. Verhit de kokosolie in een klein pannetje.
3. Rooster de granolamix enkele minuutjes in de kokosolie. Houd deze goed in beweging en zet het vuur niet te hoog zodat je ingrediënten niet aanbranden.
4. Voeg als laatste de geraspte sinaasappelschil toe. Rooster deze nog 1 minuutje mee en je granola is klaar.

Tip: Wanneer je de schil van de sinaasappel af raspt, is de sinaasappel minder lang te bewaren. Het beschermlaagje is er nu namelijk af. Gebruik de sinaasappel dus meteen voor je ontbijtje. Doe wat yoghurt in een kom en leg hier wat partjes sinaasappel op. Maak het ontbijt af met je zelfgemaakte granola. Zo verkom je voedselverspilling en eet je een lekker ontbijt vol vitaminen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *