Pinspiratie: Wortel

Zaterdag, tijd voor wat nieuwe Pinspiratie, zodat jij de komende week weer genoeg inspiratie hebt om lekker en gezond te eten. Deze week staat de Pinspiratiepost in het teken van wortel. Ben je benieuwd waarom ik koos voor wortel en wil je weten wat je hier nog meer van kunt maken dan soep en stamp? Lees dan snel verder!

PicMonkey Collage.jpgAllereerst, waarom wortel? Nou laat ik dat even uitleggen. Vorig weekend ging ik met mijn moeder en zusje naar de Hanos. Een groothandel voor de horeca, oftewel, foodie heaven! Je kunt het zo gek niet bedenken of ze verkopen het bij de Hanos. En wat nog leuker is, je kunt overal lekkere hapjes proeven. Maar goed, ik kon natuurlijk niet met lege handen thuiskomen na zo’n bezoekje aan de Hanos. De Hanos is dus een groothandel, maar gelukkig verkopen ze ook producten in kleine verpakkingen, zodat je niet per se met een weeshuishoeveelheid aan soep of kruiden thuis hoeft te komen. Toch kocht ik 1 product in zo’n huge verpakking: julienne wortel. Oke, ik moet erbij vertellen, dat dit blik enorm afgeprijsd was omdat het tegen de houdbaarheidsdatum aan zit. Helemaal blij met mijn enorme blik ging ik naar huis, maar wat moet je nu met twee kilo (!) wortelreepjes? Mijn plan was om er lekkere carrotcake oats van te maken, maar ik kan je vertellen, daar ben je na een tijdje ook wel klaar mee. Daarom ging ik op Pinterest op zoek naar leuke, verrassende ideetjes met wortel.

En zo ziet dat er dus uit, twee kilo wortelreepjes
IMG_5338[1].jpg

Het was trouwens nog een hele opgave om deze foto te maken, want twee kilo is best zwaar in één hand, vooral als je in een of andere moeilijke houding zit om de perfecte foto te maken. Struggles of a foodblogger.

Banaan-wortelmuffins

cc8e491c698fcd9798fd6f7b6658c7f9.jpg

Carrotcake ken je vast wel – al is het maar van de slechte mop over het konijntje dat worteltjestaart komt vragen bij de bakker, ‘vies he’. Ondanks de wortels die in deze taart zitten is het niet echt een verantwoord tussendoortjes. Naast wortel zit er namelijk ook veel suiker en olie in deze taart. Deze banaan-wortelmuffins zijn een soort gezonde variant op de carrotcake. Het recept komt uit de Allerhande en vind je hier. In dit recept wordt 150 gram kokosbloesemsuiker gebruikt. Ondanks dat dit misschien ‘gezonder’ klinkt dan ‘gewone’ suiker, is en blijft het suiker. Dat mag best een keertje, maar wil je deze muffins écht gezond maken dan kun je deze suiker ook weglaten. Ben je bang dat je muffins dan niet zoet genoeg zijn, voeg dan een extra banaan of wat dadels toe.

Wortel-courgettebrood

wortel-courgette-brood-2.jpg

Eigenlijk is dit ook een carrotcake, maar dan hartig. Naast wortel zit er ook courgette, noten en geitenkaas in deze cake. Omdat ik groot fan ben van geitenkaas lijkt dit me een heerlijk receptje. Als je nu niet zo van geitenkaas houdt, dan kun je deze denk ik ook wel vervangen voor feta. Je kunt dit brood eten als lunch, maar ik denk dat het ook erg lekker is om een plakje mee te nemen als tussendoortje. Het recept vind je hier.

Vega burger met wortel

wortelburger-vegetarische-burger-burger-zonder-vlees-burger-van-wortel-receot-vegetarisch-recept.jpg

Voor een goede burger mag je me ’s nachts wakker maken. Een lekker knapperig volkorenbroodje bomvol met lekkere ingrediënten, ik houd ervan. En dan hoeft er van mij niet eens een lap vlees op dat broodje te liggen. Een goede vegaburger vind ik ook heerlijk. Die kun je kopen in de supermarkt, er is tegenwoordig super veel keuze in het vegetarische schap, maar je kunt zo’n burger ook prima zelf maken. Bijvoorbeeld met wortel. Het recept voor zelfgemaakte wortelburgers vind je hier.

Pittige wortel hummus

enhanced-11428-1454948656-23.jpg

Ben je een beetje klaar met de standaard hummus? Varieer dan eens met de ingrediënten. Je kunt aan de kikkererwtenpuree allemaal smaakjes toevoegen. Ik vind bietjeshummus bijvoorbeeld erg lekker. Ik kwam op Pinterest een recept tegen voor pittige wortelhummus. Dat lijkt me ook een goede combi. Klik hier voor het recept.

Carrotcake smoothie

Carrot-Cake-Smoothie-21

Sommige mensen krijgen ’s morgens geen hap door hun keel (ik behoor dus duidelijk niet tot die mensen, je zou mij in de ochtend zelfs een drie-gangen diner mogen voorschotelen), voor hen zit een warm carrotcake havermoutje er dus niet in. Maar dat betekent niet dat je het ontbijt dan maar over moet slaan. Je kunt namelijk ook ontbijten met een smoothie, gewoon opdrinken en gaan met die banaan. Op Pinterest vond ik een recept voor carrotcake smoothie met wortel en banaan. Geen excuses meer om niet te ontbijten dus, klik hier voor het recept.

En? Zit er iets tussen voor je? Ik ben zelf heel benieuwd naar het wortel-courgettebrood. Wie weet zien jullie die komende week dus wel voorbij komen op mijn Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *