Eten volgens het boekje: Fluffy bananabread van Lisagoesvegan

Eigenlijk is dit niet ‘eten volgens het boekje’, maar ‘eten volgens het blogje’. Ik bedacht dit keer niet mijn eigen zondag bakdag recept, maar volgde een recept van Lisagoesvegan. Op haar blog vond ik een recept voor fluffy bananabread. Toevallig ben ik groot fan van bananabread, en het voorvoegsel fluffy maakt natuurlijk alles beter (tenzij het om je buikje gaat).

Lisagoesvegan is een – je raad het al – blog vol vegan tips, tricks en receptjes. Maar ook als je geen vegan bent is het zeker de moeite waard om eens een kijkje op de blog van Lisa te nemen. Om te genieten van deze chocolade fudge of deze plaattaart hoeft je echt geen toegewijde vegan te zijn.

Tussen alle leuke receptjes kwam ik dit recept voor ‘fluffy bananabread’ tegen. Bananabread kan vaak wat droog en vast zijn. Lisa heeft daarvoor een oplossing, geen opgeklopte eieren natuurlijk, maar baking soda en appelazijn! Baking soda reageert op zuren. Wanneer je de azijn toevoegt aan je bananabread beslag treedt deze reactie meteen op. Het beslag begint wat te schuimen. Ik moet zeggen dat ik het mee vond vallen. Mijn beslag begon niet erg te schuimen, dus ik twijfelde of mijn brood wel luchtig zou worden. Dit kan ook komen omdat mijn baking soda al redelijk oud is, na een tijdje verliest het zijn kracht net als gist.

b2

Naast 4 (!) bananen zit er nog meer fruit in het bananabread. In het recept van Lisa zitten blauwe bessen en frambozen. Ik voegde daar nog wat aardbeien en partjes nectarine aan toe. Super fancy toch?

Maar dan nu het belangrijkste, hoe smaakte het brood, en werd het luchtig? Ik denk dat de foto’s het antwoord op de laatste al wel gegeven hebben toch? Het brood verdubbelde in de oven bijna in volume. Natuurlijk zakte dit tijdens het afkoelen een beetje in, maar het blijft een mooie hoge, luchtige cake. De eerste punten zijn binnen dus. Ook de smaak was top. Het brood is lekker zoet door de 4 bananen die in het beslag zitten en de stukjes blauwe bes en framboos die je tussendoor tegenkomt zijn ook erg lekker. En om mezelf ook wat credits te geven, die nectarine bovenop is echt heerlijk. Kortom, hoera voor het bananenbrood van Lisa en een mini applausje voor mijn nectarine.

Uit de cake sneed ik 13 stukken. Als je dit bananbread zo dus even bakt, ben je de hele week voorzien van een gezonde snack of een lekker ontbijtje. Klik hier voor het recept.

13248729_1208674465809973_1630656354_nEDIT: Vanochtend at ik twee stukjes van dit bananabread als ontbijt. Om het extra lekker te maken, heb ik de twee plakjes eerst even gegrild in mijn grillpan, en natuurlijk konden wat verse aardbeitjes niet ontbreken.

 

0 gedachten over “Eten volgens het boekje: Fluffy bananabread van Lisagoesvegan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *